szerző:
Eduline

Nagycsaládosoknak, pályakezdőknek és egyetemistáknak is kedvezményt biztosítanak az OKJ-s tanfolyamokat indító oktatási központok, amelyek szeptembertől az új Országos Képzési Jegyzék bevezetése miatt magasabb áron kínálják majd képzéseiket.

©

Szeptembertől hosszabbak és drágábbak lesznek az OKJ-s tanfolyamok az új képzési jegyzék bevezetése miatt - a képzőcentrumok emiatt különböző akciókat és kedvezményeket kínálnak azoknak, akik még a jelenlegi rendszerben szeretnék elkezdeni tanulmányaikat. A legtöbb helyen a visszatérő hallgatók, a kismamák, a nagycsaládosok, a regisztrált álláskeresők és a pályakezdők számíthatnak engedményre, de olcsóbban kezdhetik meg a tanfolyamot az egy iskolából vagy munkahelyről érkezők is. Milyen lesz az új OKJ? A változásokról itt olvashattok.

Tíz-húsz százalékkal lehet olcsóbban tanulni

Az Oktáv Továbbképző Központ egyes képzésein a kismamák, pályakezdők és regisztrált álláskeresők tíz százalék, más tanfolyamokon 15-20 ezer forint kedvezményt kapnak. Azok a nők, akiknek a tanfolyam indulásakor háromévesnél fiatalabb gyermekük van, körülbelül száz – például eladói, ápolói képzéseken, a lakberendezői, irodai asszisztensi és utazásügyintézői – tanfolyamon, a pályakezdők és a munkanélküliek pedig a cukrász, fodrász, kézápoló és műkörömépítő, kozmetikus, lábápoló, pincér és pirotechnikus képzésen vehetik igénybe a kedvezményt.

Az Oktáv magánszemélyeknek kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosít, ha pedig nem sikerül a vizsga, a következő csoport óráin ingyenes a részvétel – persze csak akkor, ha a vizsgázó az összes feladatot teljesítette a tanfolyam alatt.

Az informatika- és angoloktatással foglalkozó RUANDER Oktatóközpont a visszatérő hallgatóknak és a nappali tagozatos diákoknak tíz, a regisztrált álláskeresőknek, a GYES-en, GYED-en lévő kismamáknak húsz százalék kedvezményt biztosít a tanfolyamok árából. Ennyivel olcsóbban tanulhatnak  a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által kiállított igazolvánnyal rendelkezők is, ha a családjukban legalább három gyerek van.

Tizenöt százalék kedvezményt kapnak azok is, akik munkatársaikkal vagy iskolatársaikkal együtt jelentkeznek ugyanarra a képzésre, akik pedig egy összegben fizetik be a képzés összegét, öt százalékkal tanulhatnak olcsóbban. Ha az angol tanfolyam után nem sikerül a nyelvvizsga, itt is ingyen lehet ismételni.

©

A többek között építőipari, pénzügyi és kereskedelmi képzéseket indító Számalk Szakképzési Központ tíz százalék kedvezményt ad az OKJ-s tanfolyamok árából a kismamáknak – a gyerek hároméves koráig –,  a nagycsaládosoknak, a regisztrált álláskeresőknek és azoknak, akik már a második tanfolyamot végzik az intézményben.

Az idegenforgalmi, marketing, pénzügyi, irodai, kereskedelmi, logisztikai és informatikai tanfolyamokat is indító KOTK Oktatási Központnál tízezer forintot kap vissza a vizsga díjából az, aki hoz még egy jelentkezőt.

A GYES-en, GYED-en lévők, illetve a regisztrált álláskeresők a szakmai tanfolyamok díjából húsz, a nyelvtanfolyamok árából pedig tíz százalék kedvezményt kapnak. Bármilyen képzésre jelentkeznek, tíz százalékkal kevesebbet kell fizetniük a pályakezdő diplomásoknak, az egyetemistáknak és a főiskoláknak is.