szerző:
Eduline

Szeptember 1-jén lép életbe az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ), hosszabbak lesznek a heti egy-két napot igénybe vevő, munka mellett is végezhető tanfolyamok. Ha augusztus 31-ig jelentkeztek, még a régi óraszámok és árak mellett tanulhattok. Melyek voltak a legnépszerűbb képzések 2012-ben? Íme - a második féléves adatokkal kiegészített - lista.

©

Jelenleg akár 60-80 ezer forintért is elvégezhettek egy pár hónapos szakmai tanfolyamot: érdemes még most beiratkozni, az új OKJ-nak köszönhetően ugyanis az árak két-háromszorosára is drágulhatnak. A legfontosabb tudnivalókat itt találjátok. Kozmetikus, fogyóelektródás ívhegesztő, szakács: ezekért a népszerű képzésekért borsos árat kell fizetni. A legdrágább OKJ-s tanfolyamokról itt olvashattok.

Ha nem tanfolyami, hanem iskolarendszerű képzésben szeretnétek elvégezni az OKJ-t - ebben az esetben minden nap be kell járni -, 22-23 éves korig ingyen tanulhattok. Jó hír: az esti vagy levelező tagozatos, iskolarendszerű képzéseken nincs korhatár, bárki ingyen tanulhat, aki korábban nem szerzett OKJ-s végzettséget államilag finanszírozott formában.

Képzés A képzésben részt vevők száma (2012)

Szociális gondozó és ápoló

2109

CNC-forgácsoló

1612

Targoncavezető

1453

Szakács

1121

Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő

1093

Fogyóelektródás hegesztő

963

Motorfűrész-kezelő

959

Élelmiszer- és vegyi áru eladó

910

Pénzügyi-számviteli ügyintéző

699

Villanyszerelő

661