Közoktatás Eduline

Megdöbbentő fotók: ennyi maradt az általános iskolából

Elolvasom

Még mindig túlélők kutatnak a mentőalakulatok tagjai és japán katonák: a Mijagi prefektúrabeli Isinomakiban a március 11-i, Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengés az általános iskolát is romba döntötte, a diákok egy része jelenleg a szükségszállásokon kialakított osztálytermekben tanul.

Felsőoktatás Eduline

Halottnak hitt magyar egyetemista került elő Japánból

Elolvasom

Közelről élte át a Japánban történt katasztrófát egy magyar diáklány. Gelényi Tania a földrengés és a szökőár idején mindössze 13 kilométerre tartózkodott az egyik leginkább sújtott településtől, Sendaitól. A tokiói egyetemista az elkövetkező napokat menekülttáborban töltötte, és csak néhány napja tért haza Magyarországra.

Felsőoktatás Eduline

Japánban nem tréfálnak a vizsgán puskázókkal

Elolvasom

Napokon keresztül valóságos embervadászat folyt a szigetországban az ellen a diák ellen, aki a gyanú szerint mobiltelefonnal csalt az egyetemi felvételin. Csütörtök este végül elkapták a 19 éves fiút és jó eséllyel letöltendő börtönbüntetésre fogják ítélni.

Felsőoktatás Eduline

"A cégek feláldozzák a fiatalok lehetőségeit"

Elolvasom

Hiroki japán egyetemi hallgató nemrégiben diplomázott, és örömmel látott neki első munkahelye felkutatásának. Ám hiába jelentkezett 40 céghez, egyetlen állás sem akadt a számára. Így azt tette, amit egyre több ifjú társa: annak elkerülésére, hogy az "elveszett nemzedék" részévé váljon, amely bizonytalan, rosszul fizetett állások foglya, az egyetemen maradt, és továbbra is vár a megfelelő lehetőségre.

Közoktatás Eduline

Rekord számú csapat a IX. BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyen

Elolvasom

Sikeresen lezajlott február 28-án a IX. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny – a Challenge24 internetes előválogatója, amelyre az idén rekord számú csapat regisztrált. Az eseményt a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete bonyolította le. Az internetes előválogatón a német UlmReds nevű német csapat érte el a legjobb eredményt, míg a legeredményesebb magyar csapat, a Monkey Island a nyolcadik helyen végzett. A május 1-3. között megrendezésre kerülő döntőre a tavalyi első 3 csapat mellet a legjobb 27 csapatot hívják meg a szervezők.

1 2 3