szerző:
Eduline

Augusztus 31-ig lehet jelentkezni a Matsumae Nemzetközi Alapítvány ösztöndíjára, amivel lehetőségetek nyílna Japánban kutatni.

A 2016. évi Kutatói Ösztöndíj Program keretében várhatóan 20 ösztöndíj helyre lehet pályázniuk azoknak a kutatóknak, akik PhD fokozattal rendelkeznek, de a pályázat benyújtásakor még nem töltötték be a 49. évet.

A 3-6 hónaposra tervezett kutatásnak 2016 áprilisa és 2017 márciusa közötti időszakra kell esnie. Elsődlegesen a természettudományok, a mérnöki tudományok és az orvostudományok területéről várják a pályázókat. A kutatók szabadon választhatják meg a japán fogadó intézményt, de a fogadókészségről az intézmény nyilatkozatát csatolniuk kell a pályázathoz. A külföldi ösztöndíjakról szóló cikkeinket itt találjátok.

A pályázatokat 2015. augusztus 31-ig kell benyújtani a Matsumae Nemzetközi Alapítvány (MIF) részére. Erről további információt itt találtok.

A Matsumae Nemzetközi Alapítványt (MIF) 1979-ben Shigeyoshi Matsumae az Alexander von Humboldt Alapítványtól nyert indíttatás alapján hozta létre. Alapításának fő célja az volt, hogy az ösztöndíjjal kiváló szakmai képességekkel és emberi tulajdonságokkal rendelkező kutatókat vonzzanak Japánba a világ minden részéről, nemtől, fajtól, ideológiai meggyőződéstől és nemzetiségtől függetlenül annak érdekében, hogy az országot jobban megismerve, a kialakuló kapcsolatok és barátságok révén ezek a kutatók később hozzájárulhassanak a béke stabil fenntartásához.

Az Alapítvány megalapítása óta 112 országból 721 kutató végezhetett kutatásokat Japánban az ösztöndíj program segítségével, köztük 13 magyar kutató.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!