Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Így szabná át a kormány a diákhitelt: itt vannak a részletek

Elolvasom

Akár 600 ezer forint diákhitelt is igényelhetnének félévente az egyetemisták és főiskolások 2012-től, ennek jelentős részét azonban kizárólag a költségtérítés és az önköltség kifizetésére fordíthatnák - áll az eduline birtokába jutott, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által készített tervezetben. Összegyűjtöttük a legfontosabb tervezett változásokat.

Felsőoktatás Eduline

Átalakítják a diákhitel rendszerét

Elolvasom

Új típusú diákhitelrendszert dolgozott ki a Nemzetgazdasági Minisztérium annak érdekében, hogy a jövőben bevezetendő, a jelenlegi költségtérítéses képzésnél lényegesen drágább önköltséges képzés is megfizethető legyen minden fiatal számára, függetlenül a családi anyagi hátterétől - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

Felsőoktatás Eduline

Péntektől csökken a diákhitel kamata

Elolvasom

A diákhitel kamatának mértéke fél százalékponttal csökken július 1-én, így minden eddiginél alacsonyabb szintre, 8 százalékra mérséklődik; a hitelkonstrukcióban felvehető összegek továbbra is változatlanok.

Felsőoktatás Eduline

Fejcserék a Diákhitel Központnál

Elolvasom

A Diákhitel Központ Zrt.-nél két új vezérigazgató-helyettest neveztek ki: Lovas Attilát, aki az üzleti területet irányítja, és Nagy Zoltánt, aki a jogi és IT feladatokat tartja kézben - áll a központ által kiadott közleményben.

Felsőoktatás Eduline

Rekordalacsonyan a diákhitel kamata

Elolvasom

Július 1-től az eddigi 9,5 százalékról 8,5 százalékra csökken a diákhitel kamata; ez a legalacsonyabb kamatszint a hallgatói hitelezés 2001-es fennállása óta - közölte Őri András, Diákhitel Központ kommunikációs vezetője

1 2 3 4 5 6 7 8 9