Közoktatás Eduline

Ennyivel emelkedik 2017 szeptembertől a tanárok bére - itt vannak az adatok

Elolvasom

Hét-tízezer forinttal magasabb fizetésre számíthatnak 2017 szeptemberétől a pedagógusok, akkor törleszti ugyanis a 2013-ban beígért béremelés utolsó részletét az állam. Miközben az alapbér nő, a vetítési alap emeléséről a kormány mélyen hallgat, pedig tízezrekben mérhető az összeg, amit a tanárok, óvodapedagógusok és tanítók amiatt veszítenek, mert már nem a minimálbérhez igazítják a fizetésüket.

Közoktatás Eduline

"Úgy érzem magam, mint akit szembeköptek" - egy tanár vallott a portfólióról

Elolvasom

Három hónapig jószerével nem vett részt családja életében az a tanár, akinek portfóliót kellett készíteni a minősítési eljárás miatt. Míg ő ezt tisztességgel megcsinálta, a rendszer folyamatos leállása miatt újra és újra kellett kezdenie a feltöltést, míg végül eljutott tűréshatára szélére. Úgy érzi, mintha szembeköpték volna.

Közoktatás Eduline

Megalázó feladatot kaptak a tanárok: egymást kell besúgniuk

Elolvasom

Újabb megalázó feladatot kaptak a tanárok: most már egymást kell megfigyelniük és a belső ellenőröknek elmondani, miket tapasztaltak. Egy tanár szerint ezzel csak feszültséget szítanak és megpróbálják leterhelni a tanárokat, hogy az oktatási rendszer hibáiról eltereljék a figyelmet.

Közoktatás Eduline

Van, ahol egy kezdő tanár 2 millió forintot keres

Elolvasom

Bár ez eddig sem volt kérdéses, hatalmas különbségek vannak a tanári fizetésekben nemzetközi szinten. Van, ahol egy jószerével kezdő tanár 2 milliót keres, de akad olyan hely is, ahol csak 32 ezer forintot. Itthon egy mesterfokozattal rendelkező tanár 189 ezer forintot keres.

1 2