szerző:
Eduline

A következő két hét mozgalmas időszaka lesz a közoktatásnak. Rövid időn belül három tüntetés is lesz, ebből az egyik mindjárt holnap, ráadásul egyszerre több nagyvárosban mennek utcára tanárok, diákok és szülők. Sőt, más ágazatok érdekvédő szervezetei is támogatják a megmozdulásokat.

Holnap fordulópontjához érkezhet a pedagógusok tiltakozása. Február 3-ra eredetileg Miskolcra szerveztek tüntetést, ugyanis innen, a Herman Ottó Gimnáziumból indult el az a tiltakozás, amihez ma már országosan több tízezren névvel is csatlakoztak.

A borsodi megmozdulás lesz valószínűleg a legnépesebb, több más ágazat szakszervezetei is jelezték a részvételüket. Úgy tudjuk, az eredetileg néhány száz fősre bejelentett megmozdulást a napokban módosították, így a rendőrség már sok ezres tömegre számít.

Országszerte több tüntetés is lesz a miskolcival egy időben. Budapesten a Szabadság téren tartanak demonstrációt, de lesz megmozdulás Budaörsön, Békéscsabán, Pécsen, Sopronban, Veszprémben, Szegeden és Szombathelyen.

 

„Várjuk Önöket egy sétával összekötött szülő-diák-tanár találkozóra, szimpátia-tüntetésre a Miskolci Herman Ottó Gimnázium Tantestületének kezdeményezése mellett. Fehér vagy kék szalag kitűzésével fejezzük ki szimpátiánkat! Az akcióegységbe tömörült szakszervezetek vállalják magukra a rendezvény költségeit.” – írják a miskolci esemény Facebook-oldalán.

A rendezvényekről ezen az oldalon lehet mindent megtudni.

Kapcsolódó cikkek

Nem sokan akarnak leülni Balogék mellé

Elitgimnáziumok tantestületei is tiltakoznak

Nem a tanárok fizetése a legnagyobb probléma

A NPK elnöke nem mondja meg, lesz-e sztrájk

Egyelőre nem tudni, milyen konkrét hatása lesz a szerdai megmozdulásnak, de az már biztos, hogy ezzel nem ér véget az utcai akciók sora. Február 10-ére az Országos Tantestületi Értekezlet – mely nemrég tartotta első ülését – szervez akciót Budapesten. Az eseményt és az értekezlet résztvevőit az Utolsó óra - Vészhelyzet az oktatásban Facebook-oldalon koordinálják.

Az eseményt támogatja a Hívatlanul Hálózat és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is. Az egyik szervező a Hallgatói Hálózat és a 2014-es netadó elleni tüntetésekről is ismert Füzessi Károly.

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága február 13-ra szervez tüntetést a Kossuth térre – ezt Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke jelentette be hétfőn.

A több szervezőt és eseményt egy dolog köti össze: mind a hermanosok által is megfogalmazott követelésekkel állnak elő.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!