Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A magyar és a brit tanároknál sem a fizetéssel vannak a legnagyobb bajok

2

Nagy-Britanniában alig találnak megfelelő iskolaigazgatókat, de legkevésbé a béreket okolják a pályaelhagyásért. Az itthon tiltakozó tanárok szerint sem az alacsony fizetés a legnagyobb gond.

Forrás: pixabay.com

Érdekes felmérést tett közzé az Independent, miután kedden adtak ki figyelmeztetést a szigetországban azzal kapcsolatban, hogy az iskolák nagy része számára komoly nehézség megfelelő igazgatót találni.

hirdetés
hirdetés

Egy felmérés az iskolákban tapasztalható munkaerőhiány okait kutatja. 2015-ben mindössze 11 százalékban játszott szerepet a pályaelhagyók döntésében a fizetés mértéke.

Mondjátok el nekünk, mit gondoltok!
Sziasztok! A véleményetekre vagyunk kíváncsiak. Mintt diákok, mit gondoltok arról, hogy egyre több tanár tiltakozik az oktatás helyzet miatt? Ti mit éreztek ebből a mindennapokban? Milyen a légkör az iskolátokban? Ha van bármi, amit a témában el szeretnétek mondani, az [email protected] e-mail címre várjuk a hozzászólásokat. Köszönjük!

Legnagyobb mértékben, 61 százalékban a túlterheltség miatt mondanak fel a tanárok. A második leggyakoribb ok az munka és magánélet egyensúlya, ami szintén a leterheltséghez köthető.

Az itthon tiltakozó tanárok is sokkal inkább a munkakörülményekre és a túlterheltségre hivatkoznak a tiltakozás során. A legutóbbi nyílt levélben a hermanos és telekis tanárok azt írják: „nem a pedagógusok bére a rendszer legnagyobb problémája”.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

benkri

Nem biztos hogy az a jó, ha nem szakos tanárok előtt kell bizonyítani, hogy értek ahhoz amit 30 éve próbálok jobban és jobban csinálni. Mert például a művészetoktatásban ez most így zajlik, csak az a kikötés, hogy művészeti iskolából legyen a szakértő, tehát egy képzőművésztanár értékel egy zenetanárt.....

Nagy Krisztina

Az itthoni tanároknak az a legnagyobb bajuk, hogy ők nem akarnak semmilyen szakmai kontrollt.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X