Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Balog biciklijétől óvnak a tiltakozó pedagógusok és szülők: ki ül le a kerekasztalhoz?

1

A Hívatlanul Hálózat szerint nem szabad leülni a Balog Zoltán által életre hívott köznevelési kerekasztalhoz. A PSZ szerint a kormány csak az időt akarja húzni.

Forrás: MTI

Erről tegnap fogadtak el egy állásfoglalást, ma pedig közzé is tették a nyilatkozatot, amit változtatás nélkül közlünk:

hirdetés
hirdetés

„A Hívatlanul Hálózat – soraiban több ezer pedagógussal, szülővel és diákkal – a Balog miniszter által életre hívott Köznevelési Kerekasztallal kapcsolatban kijelenti, hogy mindazok, akik elfogadják a miniszter felkérését, legitimálják a kormányzat cinikus, gátlástalanul képmutató és az oktatás számára végzetes következményekkel járó döntéseit. A meghívottak listája (MMA, NPK stb.) arra utal, hogy a kormány ismét nem a szakmával, a diákokkal és a szülőkkel, hanem kizárólag önmagával kíván egyeztetni.

Ha valaki ebben a látszatmegbeszélésben részt vállal, gyengíti azok esélyeit, akik tisztességből és becsületből nem tűrnek tovább – jelent és jövőt akarnak a gyerekeinknek MOST.

Akik leülnek egy ilyen összetételű asztalhoz, kiírják magukat a hiteles képviseletek névsorából.

A kerekasztalhoz meginvitált vezetők nagyon figyeljenek a biciklijükre. Az oktatás szereplői, akiknek az érdekeiről szó van, mi vagyunk – Miskolcon, Budaörsön, Pécsen, Győrben, Toldon, Bódvalenkén és Berettyóújfaluban –, és mi már MÁST akarunk.”

A biciklis hasonlattal arra utalhattak, hogy Balog múlthéten elismerte, „túltolták a biciklit” a közoktatás központosításakor. A miniszter több mint egy hete jelentette be, hogy létrehozzák a kerekasztalt, miután már több száz iskola csatlakozott a hermanosok felhívásához.

A kerekasztal ötlete nem aratott nagy sikert a szakmai szervezetek körében sem. A Pedagógusok Szakszervezet például időhúzásnak tartja a bejelentést. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete bojkottra szólít fel a "csonka kerekasztal" ellen.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Kerekes Ferenc Béla

Arra kell vigyázni, hogy nehogy politikai demagógok eszközévé váljanak a pedagógusok! A szervezők között számos az oktatáshoz nem értő politikus szorgoskodik. Azt sem szabadna elfelejteni, hogy nem olyan régen még azok ellen tiltakoztak egyesek, amit most követelnek!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X