Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

„Túltoltuk kicsit a biciklit” – Balog így reagált a központosított oktatásra

Feleannyi papírral kell beérni, mint amennyi diák van és napi egy krétát kapnak a tanárok. A túlközpontosított oktatásról Balog Zoltán az RTL Klubnak beszélt, és úgy látja, „túltolták kicsit a biciklit”.

Forrás: MTI / Kovács Attila
„Túlhúztuk ezt a dolgot. Ez egy természetes része annak, hogy ha az ember elmegy egy változtatásba, akkor mindig továbbmegy egy kicsit, mert tudja, hogy majd vissza kell jönni. Valóban, szlengben, túltoltuk egy kicsit a biciklit” – mondta Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter az RTL Klub Házon kívül című műsorában, amikor a központosításról, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról kérdezték.

További hírek

Porciózzák a krétát és a papírt a pécsi gimnáziumban: már a kirándulásra szánt pénzt emésztik fel

Megvan, hogyan akarják leültetni tárgyalni a tanárokat

Rétvári szerint sokan irigylik a tanárokat

Nálatok hány iskola tiltakozik? Térképen az aláírók

"Vissza akarom kapni a tanáraimat, az életemet!" - A diákok is csatlakoztak a tiltakozókhoz

Nyomoz a Klik a tanárok után, csendes tüntetést szerveznek a civilek

Azt is elmondta, hogy lejjebb viszik a döntési szinteket, hogy ne mindenben egyetlen központra kelljen várni, így akár visszakerülhetnek ilyen jogok az iskolaigazgatókhoz is. Ezt már a jövő tanévtől tervezik, azt azonban hangsúlyozta a miniszter, hogy nem fogják megszüntetni a Kliket.

hirdetés
hirdetés

A tiltakozó akcióról elhíresült miskolci Herman Ottó Gimnázium egyik tanára Balog nyilatkozatára úgy reagált: „inkább úgy látom, hogy van egy mező, ami tele van szórva biciklikkel”, vagyis szerinte nem lehet kozmetikázni a túlközpontosított rendszert, hanem teljesen új szisztéma kell.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X