Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nyomoz a Klik a tanárok után, csendes tüntetést szerveznek a civilek

6

A szegedi Deák gimnázium elé vonulnak a civilek, akik a Tisztelet szalagjával szeretnék kifejezni szolidaritásukat és tiszteletüket a tanárok felé.

Forrás: pixabay.com

Szegeden a Deák Ferenc Gimnázium elé vonulnak a civilek vasárnap délután, hogy az iskola korlátjára a „Tisztelet szalagjait” kössék. Ezzel szeretnék szolidaritásukat és tiszteletüket kifejezni a pedagógusok felé - írta a délmagyar.hu.

hirdetés
hirdetés

Ez az iskola is csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez, melyben azonnali és radikális változásokat követelnek az oktatásügyben. A felhíváshoz most már több mint 8100-an csatlakoztak, szülők, tanárok, sőt, egész tantestületek is.

Kapcsolódó írásaink

Nyílt levelet tettek közzé a hermanosok

Egy Klikes is támogatja a hermanosokat?

Ez a tiltakozáshullám más, mint az eddigiek

Testületileg csatlakoznak az iskolák a tiltakozáshoz

Szintén a Délmagyar írta meg, hogy a Klik már nyomoz a tanárok után. Horváthné Oláh Mária, a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményében dolgozó gyógypedagógus is aláírta a kezdeményezést a tanitanek.com oldalon. Mint az újságnak elmondta, pénteken ki volt kapcsolva a telefonja, ezért csak később vette észre, hogy a közvetlen főnöke már többször kereste. Mint kiderült, a főnökét a Kliktől keresték, tudni akarták, ki támogatja a mozgalmat és hogy vannak-e még mások is az intézményből. Oláh Mária szerint éppen ezért kell az összefogás, hiszen azok után, akik tantestületileg álltak az ügy mellé, nem nyomoz a Klik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (6) , melyek közül a legfrissebbek:

Odonics Gyöngyi

István Péter - sajnálom, ha azt látja ebből, hogy a pedagógusok uszítanak! Éppen a gyerekek érdekében, a munkájuk érdekében szólnak!!!!! Már régen nem a fizetésről szól ez az egész! Miért nem akarja megérteni?

nem-ek

Nagyon sajnálom, hogy felforgatónak nevezik azokat, akik nem a fizetésük miatt tiltakoznak most elsősorban, hanem az iskolák működéséért, a diákok terheltsége miatt (egy ált isk. diák 25-32 kötelező órával + sportkör, szakkör, korrepetálás rendelkezik hetente, vagyis ő is 40 órát dolgozik) aggódnak. Én is dolgozom tanárként, vezetőként 8-16.00 óráig s még este is vagy 2-3 órát, mert késő délután érkeznek általában a másnap délig visszaküldendő táblázatok, készülök az óráimra ami duplája a kötelezőnek, ez van. De ha kell megszerelem a kilincset, feltöltöm a kazánt vízzel, kicserélem a neoncsövet,mert nincs karbantartónk s nem is vehetünk fel senkit.Saját költségünkön elvisszük a gyerekeket versenyekre is.Nem vehetünk tisztítószert stb. mert minden közbeszerzés alá esik,egy számla mellé 5 oldal egyéb irományt kell készíteni...és sorolhatnám, de van akinek felesleges, mert iskolát nem látott még belülről, sem valódi pedagógust közelről. Az iskolák nem azért működnek még, mert fenntről működtetik, hanem mi itt lennt működtetjük. S mindez a gyerekekre fordítható időből vesz el energiát.

Dolfi Papa

A mai kormány működésének alapvető elve itt is látszik. Megfélemlítés, elrettentés...! Bár Balogh miniszter azt nyilatkozta a pedagógusokkal kapcsolatban, hogy demokrácia van, mindenki elmondhatja a véleményét. Vagy ezek szerint nincs demokrácia? Mert ez is a vélemény nyilvánítás egyik eszköze, akkor vajon miért nyomoznak? Aki pedig felvállalja a véleményét, az nem uszító, maximum kormánykritikus, vagy ahogy Balogh miniszter is fogalmazott, jogosan elmondta a véleményét. A gyerekeknek is azt kell(ene) megtanítani, hogy vállalják fel a véleményüket és elveikhez még a nehéz helyzetekben is maradjanak hűek, ellenkező esetben "köpönyegforgató", vagy "sunyi" jelzőt kapnak. És végül egy idézet Balogh miniszternek (hátha olvassa ezt az oldalt): "Az ember mozdulhat parancsra. A fiú követheti atyját. De ne feledd, ha királyok mozgatnak is téged, vagy hatalmasok, a lelkedért egyedül te felelsz. Isten előtt állva nem mondhatod, hogy mások parancsára cselekedtél, vagy hogy az erény nem volt járható út a számodra. Az nem lesz mentség."

kalkula

Jóval több, mint negyven órát dolgozik. Sokszor olyan gyerekek között, akiket a szüleik csak megszültek, de egyáltalán nem neveltek. Csak egyszer próbálna meg valaki, aki nem tanár, egy-két hónapot eltölteni iskolában, olyan körülmények között, olyan tárgyi feltételek mellett, amit el sem tud képzelni, kíváncsi lennék, ugyanez lenne-e a véleménye.

kalkula

A pedagógusoknak ennyi felesleges dolgot még soha nem kellett csinálniuk, a fizetésük annyit nőtt, ami szükséges a megélhetéshez, még most is messze elmarad az átlag uniós tanárfizetéstől. Nem negyven órát dolgoznak. Ezt soha senki nem érti meg, mert csak azt látja, hogy hány órát van a tanár az iskolában. Az messze nem az az óraszám, amennyit valójában dolgozik. Készül órára, dolgozatot készít és javít, adminisztrál, ünnepi műsorokat koordinál és szervez, kirándulásokat szervez stb...a végtelenségig sorolhatnám. Mindenes. Éppen hogy csak műteni nem kell neki...A fizetése pedig nem fogja követni az inflációt, hiába nő most, 10 év múlva is ugyanennyi lesz...

István Péter

Jó, de nem biztos, hogy a felforgató uszító lázító elemeknek pont a jövő nemzedékét kell oktatni. A pedagógusok soha nem voltak ennyire megbecsülve és anyagilag is dotálva, mint most és így a hőbörgés egyáltalán nem indokolt. Hogy nekik is negyven órás munkahetet kell teljesíteni, hát Istenem, a nagy többség még ennél is többet dolgozik.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X