Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nyomoz a Klik a tanárok után, csendes tüntetést szerveznek a civilek

6

A szegedi Deák gimnázium elé vonulnak a civilek, akik a Tisztelet szalagjával szeretnék kifejezni szolidaritásukat és tiszteletüket a tanárok felé.

Forrás: pixabay.com

Szegeden a Deák Ferenc Gimnázium elé vonulnak a civilek vasárnap délután, hogy az iskola korlátjára a „Tisztelet szalagjait” kössék. Ezzel szeretnék szolidaritásukat és tiszteletüket kifejezni a pedagógusok felé - írta a délmagyar.hu.

hirdetés
hirdetés

Ez az iskola is csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez, melyben azonnali és radikális változásokat követelnek az oktatásügyben. A felhíváshoz most már több mint 8100-an csatlakoztak, szülők, tanárok, sőt, egész tantestületek is.

Kapcsolódó írásaink

Nyílt levelet tettek közzé a hermanosok

Egy Klikes is támogatja a hermanosokat?

Ez a tiltakozáshullám más, mint az eddigiek

Testületileg csatlakoznak az iskolák a tiltakozáshoz

Szintén a Délmagyar írta meg, hogy a Klik már nyomoz a tanárok után. Horváthné Oláh Mária, a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményében dolgozó gyógypedagógus is aláírta a kezdeményezést a tanitanek.com oldalon. Mint az újságnak elmondta, pénteken ki volt kapcsolva a telefonja, ezért csak később vette észre, hogy a közvetlen főnöke már többször kereste. Mint kiderült, a főnökét a Kliktől keresték, tudni akarták, ki támogatja a mozgalmat és hogy vannak-e még mások is az intézményből. Oláh Mária szerint éppen ezért kell az összefogás, hiszen azok után, akik tantestületileg álltak az ügy mellé, nem nyomoz a Klik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés