Közoktatás Edupress

Győr 35 bombázása 1944-45-ben - könyvbemutató

Elolvasom

Nagy István győri fotóművész, fényképész mester a korabeli újságok, a bombázások káreseményeiről felvett jegyzőkönyvek, hadi naplók, visszaemlékezések és más források felhasználásával írta meg a harmincöt bombázás ma dokumentálható történetét. A napokban megjelenő Húsvéttől húsvétig című könyvet november 14-én, szerdán 16 órától a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának tanácstermében Nagy István mutatja be.

Közoktatás Edupress

Több mint kétezer diák Az élet iskolájában

Elolvasom

Második tanévét kezdi Magyarországon Az élet iskolája, melynek nyílt napját november 16-án tartják Zalaegerszegben, a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában. A hazai viszonylatban példa nélkülinek számító személyiségfejlesztő program középpontjában azok a készségek - például önismeret, kommunikáció és együttműködés - állnak, amelyek hatékonyan segítik a fiatalokat a munkaerőpiacon, az ügyintézésben, egyáltalán a helytállásban a felnőtt életben.

Közoktatás Edupress

A BME fogadja a műszaki egyetemeket tömörítő szervezet közgyűlését

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) ad otthont az Európa kiváló műszaki egyetemeit tömörítő CESAEER (Conference of European Schools of Advanced Engineering Education and Research) szervezet közgyűlésének és szemináriumának november 15-17-én. A rendezvény az idén 225 éves Műegyetem egyik kiemelt ünnepi rendezvénye.

Közoktatás Edupress

Díszdoktorok a Pécsi Tudományegyetemen

Elolvasom

Ünnepi szenátusi ülést tartott november 8-án a Pécsi Tudományegyetem a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, ami azért is volt különleges, mert megemlékeztek Kodály Zoltán születésének 125. évfordulójáról is. Fellépett a Pécsi Egyetemi Kórus, és Kamp Salamon karnagy is ünnepi beszédet mondott a zene és a tudomány fontosságáról.

Közoktatás Edupress

CSR konferencia Egerben

Elolvasom

Az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) Politológia Tanszéke és a Századvég Politikai Iskola közös szervezésében november 9-én Vállalatok társadalmi felelősségvállalása (CSR) az Európai Unióban címmel konferenciát tartottak.

Közoktatás Edupress

A régiók gazdaságáról tartanak konferenciát Szegeden

Elolvasom

Kérdőjelek a régiók gazdasági fejlődésében címmel jubileumi konferenciát rendez a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara a kar új épületének felavatása, valamint a szegedi közgazdász képzés regionális tudományi műhelyének 10 éves jubileuma alkalmából november 12-13-án a kar épületében.

Közoktatás Edupress

Új utakon jár a felsőoktatás - konferencia a HIK-ben

Elolvasom

A magyar felsőoktatás új utakon címmel szervez konferenciát az Educatio Kht. november 21-én Budapesten. A tanácskozás fontos részét képezi az eddigi Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia tematikája, mely a konferencia szekció üléseként integrálódott.

Közoktatás Edupress

Integrált szakképző központokat hoznak létre szeptembertől

Elolvasom

A szakközépiskolák úgynevezett Térségi Integrált Szakképző Központokba csoportosulnak jövő szeptembertől, így a fővárosi diákok a következő tanévet egy teljesen új szakképzési struktúrában kezdhetik meg- adta hírül a Figyelőnet. Budapest vezetése szerint az új rendszer sokkal átláthatóbb és egységesebb lesz az eddiginél, nem lesz szükség további iskolabezárásokra.

Közoktatás Edupress

Együttműködik az erdélyi Sapientia és a szlovákiai Selye

Elolvasom

Együttműködési megállapodást kötött a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) és a szlovákiai Selye János Egyetem - adta hírül a napokban a Transindex. A két intézmény rektora Kolozsváron írta alá Kárpát-medencei térség oktatását és kutatását támogató megállapodást, amelyben rögzítették a felek, hogy a két intézmény hallgatói mindkettő egyetem tantárgyait felvehetik.

1
704 705 706 707 708
730