Közoktatás Edupress

Megkezdte munkáját az MRK Főtitkári Kollégiuma

Elolvasom

A Magyar Rektori Konferencia Főtitkári Kollégiuma október 11-12-én a Gábor Dénes Főiskolán tartja soron következő ülését. Dr. Gáti József a kollégium elnöke, a Budapesti Műszaki Főiskola kancellárja a tanácskozás napirendjei között a felsőoktatás aktuális kérdéseit jelölte meg.

Közoktatás Edupress

Ifjúságpolitikai konferencia Szegeden

Elolvasom

Ifjúságpolitika és regionális szolgáltatások címmel tart konferenciát Szegeden október 16-án a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Gyermek és Ifjúsági Osztálya és a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal - Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat (MOISZ) közösen.

Közoktatás Edupress

Még lehet jelentkezni az esélyegyenlőségi szakemberképzésre

Elolvasom

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Roma Integrációs Titkársága olyan szakértőket képez, akik a jövőben a halmozottan hátrányos helyzetű és roma tanulók integrált oktatása, együttnevelése, oktatási esélyegyenlőségük javítása érdekében folytatnak kiemelt jelentőségű munkát. A 60 órás esélyegyenlőségi szakértői képzésre október 19-ig lehet jelentkezni.

Közoktatás Edupress

XII. HungaroLogo konferencia volt a BMF-en

Elolvasom

A HungaroLogo konferencia sorozat célja hazánkban a Logo programnyelv és a logo-pedagógia terjesztése, fejlesztésének elősegítése. A konferenciát a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Logo, majd annak jogutódja a MicroWorldsLogo szakosztály szervezi. Idén szeptember 29-én 25 fő részvételével tartották meg a tanácskozást a BMF NIK Bécsi úti épületében.

Közoktatás Edupress

Újra politikai eszmecsere színtere a Közgáz

Elolvasom

Újra indul a Tárcatükör a Közgázon, a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének közpolitikai beszélgetéssorozata. Október 11-én 18 órától minden érdeklődő írásban kérdezhet az aktuális vendégektől, ezúttal Takács Albert igazságügyi és rendvédelmi minisztertől és Répássy Róbert országgyűlési képviselőtől.

Közoktatás Edupress

Köszöntötték az amerikai irodalom bibliográfiájának szerzőjét

Elolvasom

Az Esztreházy Károly Főiskola konferenciatermében rendhagyó tanszéki értekezlet keretében köszöntötte Vadon Lehel professzort. Az Amerikai irodalom és irodalomtudomány bibliográfiája Magyarországon 2000-ig című háromkötetes bibliográfiai kötetének megjelenése alkalmából a szerzőt a főiskola Amerikanisztika Tanszéke és meghívott vendégek október 9-én ünnepelték.

Közoktatás Edupress

Hétfőn indul az őszi felsőoktatási jelentkezési időszak

Elolvasom

A felsőoktatási felvételi újdonsága, hogy a korábban keresztfélévesnek nevezett, februárban induló képzésekre már ősszel, november 15-ig kell jelentkezni. Az idén először megjelenő, kifejezetten a 2008 februárjában induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató pedig október 15-én kerül a könyvesboltokba.

Közoktatás Edupress

Az év könyvtára címet a BDF könyvtára kapta

Elolvasom

A könyvtárak megújulása, szolgáltatásaik minőségének javítása érdekében augusztus 10-én tette közzé az Év könyvtára 2007 című pályázati felhívását az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM), melyet idén a Berzsenyi Dániel Főiskola (BDF)nyert el. A kitüntetést Barki Katalin igazgató október 7-én vette át Budapesten a Könyves Vasárnap című rendezvényen a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Csepeli Fiókkönyvtárában.

1
704 705 706 707 708
721