Közoktatás Edupress

85 milliárd forintos uniós támogatás - Fókuszban a K+F+I

Elolvasom

A kutatás-fejlesztésre és az innovációra összpontosítanak az Új Magyarország Fejlesztési Terv október 17-én megjelenő felsőoktatási infrastrukturális és innovációs pályázatai. Ezért a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások ebben a pályázati csomagban csaknem 35 milliárd forint uniós forrásra pályázhatnak a versenyképességük növelését szolgáló innováció erősítése érdekében - adta hírül az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

Közoktatás Edupress

150 éves a sárospataki tanítóképzés

Elolvasom

Az önálló tanítóképzés megindulásának 150. évfordulóját ünnepelték Sárospatakon a közelmúltban. Az esemény tiszteletére az egyetem Miskolci Egyetem Comenius Tanítóképző Főiskolai Kara a Magyar Comenius Társasággal karöltve ünnepi emlékülést rendezett a főiskola dísztermében.

Közoktatás Edupress

A miskolci bölcsészek duplán születésnaposak

Elolvasom

Dupla évfordulóját ünnepli a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara ma, október 16-án. A kettős születésnap oka, hogy bölcsészképzés kezdete, vagyis a Bölcsészettudományi Intézet alapítása 1992-re tehető, azonban kari címet csak 1997-ben kapott és ennek immár 10 esztendeje.

Közoktatás Edupress

Újraválasztotta rektorát a Budapesti Corvinus Egyetem

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusa október 15-i ülésén újabb négy évre Dr. Mészáros Tamást választotta rektornak. Az egyedüli pályázót, akinek pályázatát mind a Bíráló Bizottság, mind az egyetem Gazdasági Tanácsa elfogadásra javasolta, a szenátus 32 igen és egy ellenszavazat ellenében választotta meg.

Közoktatás Edupress

Mégis lehet majd szavazni a tandíjról

Elolvasom

Az Alkotmánybíróság október 15-én helybenhagyta az Országos Választási Bizottság határozatát, amelyben a Fidesz és KDNP által benyújtott tandíjat, vizitdíjat és kórházi napidíjat érintő népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő mintapéldányát hitelesítette.

Közoktatás Edupress

A ZSKF-en a szponzorációról

Elolvasom

A hazai reklám- és kommunikációs szakma a Magyar Reklámszövetség vezetésével idén október 8. és 12. között rendezte meg a harmadik Reklámhetet, mely a Reklámpapi...Etetés? címet viselte. Az idei szlogen arra utalt, hogy gyakran azt érezheti korunk televíziónézője, hogy gyerekként kezelik, "etetik" őt, tekintet nélkül arra, hogy szeretné-e, szüksége van-e rá.

Közoktatás Edupress

Széchenyi István-emléknap lesz Sopronban

Elolvasom

A Magyar Tudományos Akadémia és a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. közreműködésével, az Osztrák Tudományos Akadémia (OTA) részvételével szervezi meg a Széchenyi István-emléknapot október 16-án, mely rendezvény kapcsolódik a Magyar Tudomány ünnepéhez.

Közoktatás Edupress

Magyar Bálint: Igazságosabb tandíjrendszer is elképzelhető

Elolvasom

Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár szerint a fejlesztési részhozzájárulás (fer) több okból is igazságtalan, az EduPress-nek elmondta, inkább az utólagos képzési hozzájárulást is magában foglaló rendszert kellene a minőségi felsőoktatás megvalósulása érdekében bevezetni.

Közoktatás Edupress

Mától elérhető a februárban induló képzések listája

Elolvasom

Országszerte 50 felsőoktatási intézmény hirdette meg képzéseit 175 szakon - ebből 83 alapképzés, 58 felsőfokú szakképzés, 34 pedig - már diplomával rendelkezők számára - mesterképzés. A februárban induló képzésekre a jelentkezési határidő november 15. A felvételi tájékoztató kiadványt a könyvesboltokban lehet megvásárolni, elektronikusan a felvi.hu oldalon érhető el. Ebben a felvételi eljárásban már az új pontszámítási rendszert alkalmazzák.

Közoktatás Edupress

Új rendezvénytermet adnak át a Nyíregyházi Főiskolán

Elolvasom

Ezer személy befogadására alkalmas rendezvénytermet alakítottak ki a Nyíregyházi Főiskola B épületében, amely hangversenyek, színházi rendezvények, tanévnyitók és diplomaosztók lebonyolítására alkalmas. A terem ünnepélyes átadása október 18-án, csütörtökön délelőtt 11 órakor lesz.

Közoktatás Edupress

Közösségi Tanulás és Önkéntes Központ konferencia

Elolvasom

Kerekasztal-beszélgetést szervez a Szent István Egyetemen (SZIE) működő Közösségi Tanulás és Önkéntes Központ (KÖTÖK) A felsőoktatási intézmények és a helyi szereplők együttműködésének erősítése címmel október 30-án, délelőtt 9-13 óra között a gödöllői kampuszon.

Közoktatás Edupress

Elszálltják a Kandó elől a mozdonyt

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villmosmérnöki Kar jelképének számító, hosszú évek óta a főiskola épülete előtt álló mozdonyt ma éjjel, október 15-én fél 12-kor elszállítják a Magyar Vasúttörténeti Parkba. A szerelvény gondos őrzéséért köszönetét fejezte ki a Közlekedési Múzeum a Budapesti Műszaki Főiskolának.

Közoktatás Edupress

Az Egyetemi Autonómia és a Hallgatói Önkormányzatiság Napja Szegeden

Elolvasom

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége (MEFESZ) alakulásának 51. évfordulóját ünneplik október 16-án. Egy évvel ezelőtt az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (SZTE EHÖK), az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (JATIK) parkjában szobrot állíttatott az esemény emlékére.

Közoktatás Edupress

Tanulás szabadsága címmel tartanak konferenciát Pécsett

Elolvasom

Tanulás szabadsága címmel szerveznek országos konferenciát november 14-15. között a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás-fejlesztési Karon azzal a céllal, hogy a magyar értelmiség vitassa meg a tanulás fogalomkörébe tartozó legfőbb meghatározó kérdéseket.

1
706 707 708 709 710
725