Közoktatás Edupress

Biológiai felfedezés, melyet a Gömböc motivált

Elolvasom

A Gömböc - a magyar matematikai találmány, - melyet Domokos Gábor és Várkonyi Péter talált fel és alkotott meg, most egy újabb nemzetközi tudományos sikerhez vezetett. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatóinak felfedezését a Brit Tudományos Akadémia biológiai lapja tette közzé melyben a teknősök geometriájáról alkotott elképzeléseiket fejtik ki.

Közoktatás Edupress

Szegeden járt a reform túra

Elolvasom

A kormány által szervezett Felsőoktatási Reform Túra soron következő állomásán, október 17-én Szegeden a JATIK Aulájában több mint százan várták érdeklődve, hogy meghallgassák a Manherz Károly felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár, Prof. Dr. Pukánszky Béla, az SZTE rektorhelyettese és Török Márk HÖOK elnökségi tag, a szegedi EHÖK elnöke közötti pódiumvitát. Manherz Károly nyitóbeszédében kiemelte: a túra elsődleges célja az érdeklődők tájékoztatása a Felsőoktatási Reform részletes tartalmáról.

Közoktatás Edupress

Karácsonyig tárgyalják a tandíj kérdését

Elolvasom

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium fontolóra veszi a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) alternatív javaslatát, amit a tandíj ellen nyújtott be múlt héten a szaktárcának. Karácsonyig folytatják a tárgyalásokat - jelentette be Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár a Felsőoktatási Kerekasztal csütörtöki ülését követően - olvasható a minisztérium honlapján.

Közoktatás Edupress

Nemzetközi tudományos konferencia az EKF-en

Elolvasom

Globalizáció - Európai Unió - Magyarország címmel rendezett nemzetközi tudományos konferenciát az Eszterházy Károly Főiskola Marketing és Európai Gazdasági Kapcsolatok Jean Monnet Chair Tanszéke a Magyar Tudomány Napjának nyitó elemeként Egerben október 18-án .

Közoktatás Edupress

Leader konferencia a Károly Róbert Főiskolán

Elolvasom

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából a Magyarországi Leader Központ Leader - Fejlesztési stratégiák készítése helyben címmel Leader+ konferenciát szervez október 24-26. között Gyöngyösön, a Károly Róbert Főiskolán. A konferenciát Hiesz György, Gyöngyös polgármestere, valamint Molnár Katalin a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület elnöke nyitja meg.

Közoktatás Edupress

Országh Lászlóra emlékezik a Debreceni Egyetem

Elolvasom

A Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete október 25-én Országh László Emléknapot rendez. Országh László, lexikográfus, irodalomtörténész, az amerikanisztika hazai megteremtője idén lenne száz éves. A Debreceni Egyetem által szervezett nyilvános megemlékezés 11 órakor kezdődik.

Közoktatás Edupress

Nyílt nap lesz Dunaújvárosban

Elolvasom

Nyílt napot rendez a Dunaújvárosi Főiskola november 5-én 14 órától, hogy a februárban induló képzésekre jelentkezők is időben tájékozódhassanak az intézmény kínálatáról, infrastrukturális adottságairól, szolgáltatásairól. A februárban induló képzések jelentkezési határideje november 15-e.

Közoktatás Edupress

Nemzetközi Munkabizottsági Ülést rendeztek a BMF-en

Elolvasom

Az Európai Bizottság által működtetett Joint Research Center (JRC) és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) közös szervezésében október 10-11-én, Budapesten rendezték meg a 2nd International Workshop of In-Service Inspection Qualification Bodies rendezvény.

Közoktatás Edupress

Vándorkiállítás a kábítószerekről

Elolvasom

Amit a kábítószerekről tudni kell címmel nyílik kiállítás a Nyíregyházi Főiskola Bessenyei aulájában október 24-én. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya évek óta rendszeresen kiállítja a megye területén ezt a drogprevenciós anyagot. Alsó-, és középfokú tanintézetek, művelődési házak, egyéb rendezvények adnak otthont a tárlatnak.

Közoktatás Edupress

Új rektort választott a BGF

Elolvasom

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Szenátusa október 15-i ülésén négy évre Sándorné Dr. Kriszt Évát választotta rektornak. Munkája 2008. január 1-jei hatállyal kezdődik a kinevezést követően.

Közoktatás Edupress

Szupermaratonon indul a MÜTF csapata

Elolvasom

Tatabánya néven ismét indul a MÜTF csapata a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton versenyen. A csaknem kétszáz csapatból és mintegy ötven egyéni indulóból álló verseny október 19-én rajtol Bécsből.

Közoktatás Edupress

Együttműködik a BCE egy kínai egyetemmel

Elolvasom

A kínai Renmin University küldöttsége október 10-én látogatást tett a Budapesti Corvinus Egyetemen. A megbeszélésen Kis Norbert nemzetközi rektorhelyettes elmondta, hogy az egyetem célja szélesíteni és elmélyíteni a kínai kapcsolatokat és szélesebb körben folytatni az együttműködést.

Közoktatás Edupress

Állásbörze lesz a Nyíregyházi Főiskolán

Elolvasom

Másodízben rendezik meg a Nyíregyházi Főiskola Topjob.hu Állásbörzéjét a Karrier Iroda szervezésében október 25-én. A rendezvény helyszíne a főiskola B épületének új rendezvényterme, ahol 9-17 óráig tart az álláskínálók kiállítása.

Közoktatás Edupress

A tandíj ellen demonstráltak a hallgatók Budapesten

Elolvasom

Este fél nyolckor indult Budapesten, a Margit híd budai hídfőjétől az a hosszú, fáklyás menet, melynek résztvevői a tandíj ellen tüntettek október 17-én. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szervezésében zajló tüntetéssorozat utolsó állomásán megjelentek létszámával Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke elégedett volt, "a HÖOK bízik a Felsőoktatási Kerekasztallal folytatott tárgyalások eredményes kimenetelében" - mondta Miskolczi az EduPressnek.

Közoktatás Edupress

Reklámhét volt a MÜTF-ön is

Elolvasom

A MÜTF a Kommunikációs Akadémiával együttműködve ez évben első alkalommal vett részt a Magyar Reklámszövetség által megrendezett Harmadik reklámhét rendezvényen.

1
705 706 707 708 709
725