Közoktatás Edupress

Tankönyvet vontak vissza Görögországban

Elolvasom

Kosztasz Karamanlisz konzervatív kormányfő, az Új Demokrácia nevű párt vezetője visszavont egy általános iskolai történelemtankönyvet, amely szakított a hagyományosan tanított közhelyekkel Görögországban.

Közoktatás Edupress

Szakértői tanulmányutakra lehet pályázni

Elolvasom

Az egész életen át tartó tanulás program keretében az Európai bizottság pályázatot írt ki az oktatás területén vezetéssel, értékeléssel, továbbképzéssel, tanácsadással foglalkozó szakembereknek. A pályázat beküldési határideje október 15.

Közoktatás Edupress

Új lapot indít a Mobilitás

Elolvasom

Mobilitás címmel indít új lapot a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat. Az új szolgáltatások egyikeként a jól ismert Ugródeszka, valamint a Mátrix és a Róna regionális információs újságok helyébe lép a most induló Mobilitás nevű országos szakmai lap.

Közoktatás Edupress

Gyerekszem Filmfesztivál

Elolvasom

Gyerekszem Filmfesztivált rendez a Gyerekszem Művészeti Egyesület november 16-18. között a budapesti a Millenárison. A fesztivál fővédnöke Dr. Demszky Gábor Budapest főpolgármestere. Nevezési és filmbeküldési határidő: október 15.

Közoktatás Edupress

Az oktatás közügy

Elolvasom

Az "oktatás közügy" mottóval rendezik meg a VII. Nevelésügyi Kongresszust 2008. augusztus 25-28-ig a Budapesti Gazdaságtudományi és Műszaki Egyetemen. Eddig 77 szervezet csatlakozott a nyolc fő szekcióban rendezett plenáris ülésekhez és kerekasztal-beszélgetésekhez - mondta Dr. Benedek András a VII. Nevelésügyi Kongresszus Szervező Bizottságának elnöke délelőtt a Műegyetemen.

Közoktatás Edupress

EGEE 07 Konferencia a Műegyetemen

Elolvasom

Az EGEE'07 Konferenciát október 1-5. között rendezik meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Informatika Központja és (IT)2 Tudásközpontjában, mely a projekt hatodik nemzetközi konferenciája. Az EGEE'07 az idei év legnagyobb európai Grid eseménye számos külföldi résztvevővel az ipar, az államigazgatás, a pénzügyi és az üzleti élet különböző területeiről.

Közoktatás Edupress

Véradás az Eszterházy Károly Főiskolán

Elolvasom

Az Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében most az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) diákjai adhatnak vért. Október másodikán az EKF B épületében, október harmadikán pedig az EKF Leányka úti kollégiumába látogat el a Magyar Vöröskereszt.

Közoktatás Edupress

Dr. Lovász László matematikus kapta a Bolyai-díjat

Elolvasom

A magyar tudományos élet egyik legrangosabb díját, a Bolyai-díjat szeptember 30-án, vasárnap adták át negyedszer a díj története során, ezúttal Dr. Lovász László matematikus professzornak, az ELTE TTK Matematika Intézete igazgatójának. A Bolyai-díjátadó gálaműsoron Dr. Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke - aki egyben a Bolyai-díj 2007 Díjbizottságának elnöke - adta át a díjat a Vígszínházban. Az elismeréssel 50 ezer euró pénzjutalom jár.

Közoktatás Edupress

Pályaválasztási Kiállítássorozat kezdődik

Elolvasom

A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ a munkanélküliség megelőzése céljából, a fővárosi és Pest megyei hagyományokat követve, hét városban szakmabemutató-, és információs börzével egybekötött pályaválasztási kiállítássorozatot szervez október 2. és 25. között, annak érdekében, hogy a pálya-, a szakma-, és a munkavállalás előtt álló fiatalok és felnőttek a munkaerő-piaci igények és lehetőségek jobb megismerésével megalapozottabb pályadöntéseket hozzanak.

Közoktatás Edupress

OKM: Nem változik az államilag támogatott keretszám jövőre

Elolvasom

Nem változtat az oktatási kormányzat az államilag támogatott keretszámon a 2008/2009-es tanévben. Ez azt jelenti, hogy az idei évnek megfelelően 56 ezer diák kezdheti meg tanulmányait államilag támogatottként a következő tanévben - jelentette be Manherz Károly felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár a kormány szerdai ülését követően az MTI-nek.

Közoktatás Edupress

Állatbaráti Napot tartanak a SZIE-n

Elolvasom

Immár hetedik éve hagyományosan az október 4-i állatok világnapjához legközelebb eső szombaton, idén szeptember 29-én, 10-16 óráig tartanak a programok a Szent István Egyetem (SZIE) Állatorvostudományi Karán, ahová várják az állatbarátokat és azokat, akik örökbe szeretnének fogadni egy kis kedvencet.

Közoktatás Edupress

EP: igazságosabb oktatási rendszerre van szükség

Elolvasom

Az Európai Parlament (EP) reagált az Európai Bizottság Hatékonyság és igazságosság az európai oktatási és képzési rendszerekben című tanulmányára Tomáš Zatloukal (néppárti, cseh) jelentésének 479-53-12 arányú elfogadásával szeptember 27-én. Az EP támogatja az életen át tartó tanulást, több befektetést vár az iskola-előkészítésbe, valamint megfelelő pénzügyi ösztönzők esetén nem feltétlenül tartja szükségesnek a felsőoktatás ingyenességét - írja a Jogi Fórum.

1
707 708 709 710 711
721