Közoktatás Edupress

Génpuska és a lusta ember dísznövénye a Corvinuson

Elolvasom

Az Európai Bizottság támogatásával az idén már harmadszor megvalósuló Kutatók Éjszakájának egész napos rendezvényen a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) másodszor vesz részt, mely több tudományágat érintve 19 projektet mutat be a természet és a közvetlen környezet megismerésére.

Közoktatás Edupress

Egy éjszaka a tudományos pálya népszerűsítéséért

Elolvasom

Minden eddiginél sokszínűbb programkínálat várja pénteken a tudomány iránt érdeklődőket az idei Kutatók Éjszakáján. Sopronban kutatói utcabál és szerelemzene, Debrecenben Egyetem téri dzsembori, Budapesten Zöldtetők Éjszakája, Csodák Palotája - ez csupán néhány a több száz, országszerte zajló ingyenes előadásból, kiállításból, szórakoztató-tudományos programból, ahol a kísérletező kedvű kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak számos kutatóval, és hétköznapi nyelven ismerkedhetnek meg tudományos munkájukkal.

Közoktatás Edupress

Multimédia az oktatásban - konferencia a ZSKF-en

Elolvasom

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Multimédia az oktatásban című konferenciát a Zsigmond Király Főiskolán (ZSKF) szeptember 25-26-án. A konferencia témája az oktatási tevékenység és a - legszélesebb értelemben vett - multimédia-technológia kapcsolata, így a társadalomtudományi kutatástól a biológiai sajátosságokig, a módszertani kutatásoktól, a technológia új eredményeinek bemutatásáig széles területet fog át.

Közoktatás Eduline

Újra működőképes Einstein távcsöve

Elolvasom

A legendás fizikus elveszettnek hitt távcsöve mégis megkerült, ráadásul tökéletesen működőképes, így a jeruzsálemi Héber Egyetem diákjai és látogatói mától fogva szabadon vizsgálhatják az égboltot Albert Einstein legendás hírű csillagvizsgáló távcsövével.

Közoktatás Edupress

Tanári kinevezéseket adtak át a Parlamentben

Elolvasom

"Ki kell használnunk az európai egységes felsőoktatási térség előnyeit!" - jelentette ki ünnepi beszédében Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki főiskolai tanári kinevezéseket és rektori megbízási okiratot adott át a Parlamentben.

Közoktatás Edupress

Együttműködik a Miskolci Egyetem és az Öntészeti Szövetség

Elolvasom

Az öntészeti szakirányú képzést és a kutatási-fejlesztés együttműködését célzó, valamint a gyakorlati oktatást is biztosító Öntészeti Kutató-Oktató Labor Innovációs Centrum (ÖKOLIC) kialakításáról és működtetéséről kötött hosszú távra szóló megállapodást a Miskolci Egyetem a Magyar Öntészeti Szövetség tagvállalataival szeptember 23-án.

Közoktatás Edupress

Reklámhét a Kodolányi János Főiskolán is

Elolvasom

Megkezdődött a negyedik Reklámhét, mely Budapest mellett négy vidéki nagyvárosban, így Székesfehérváron, a Kodolányi János Főiskolán is kínál programokat szeptember 25-én. A délután kezdődő program során neves előadók, így Simon Krisztián, a Marketing Media vezető szerkesztője, Kőszegi András, Sas István és Borsos Sándor, a Reklámzabálók főszervezője avatják be az érdeklődőket a reklámok világába.

Közoktatás Kiss Attila

Online videókkal segíti az oktatást a NASA

Elolvasom

Az Interaktív Oktatástechnika Portál beszámolója szerint megkezdte működését a NASA új, online digitális médiaszolgálata, melynek célja, hogy támogatást nyújtson a tudományos tantárgyak oktatásához a 2008/2009-es iskolai tanévben. Az egyre növekvő adatbázis mindenki számára szabadon elérhető és felhasználható lesz.

Közoktatás Edupress

Újabb kezdeményezés az életen át tartó tanulás népszerűsítésére

Elolvasom

Három kelet-magyarországi régióban rendez kávézással színesített kötetlen beszélgetést a Tempus Közalapítvány az egész életen át tartó tanulásról mindazoknak, akik még az iskolapadban ülnek, ülni fognak, vagy akik a katedrán állnak. A beszélgetésekre minden hónap utolsó hetében kerül sor egy-egy régión belül más-más megyében.

Közoktatás Eduline

Multimédia az oktatásban konferencia a Zsigmond Király Főiskolán (x)

Elolvasom

2008. szeptember 25-26-án 14. alkalommal kerül megrendezésre a Multimédia az oktatásban konferencia a Zsigmond Király Főiskolán. A konferencia témája az oktatási tevékenység és a – legszélesebb értelemben vett – multimédia-technológia kapcsolata, így a társadalomtudományi kutatástól a biológiai sajátosságokig, a módszertani kutatásoktól, a technológia új eredményeinek bemutatásáig széles területet fog át.

Közoktatás Edupress

Táncoló Egyetem Pécsett

Elolvasom

A kilencedik tanévét kezdte meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Táncoló Egyeteme. A kurzusok bemutatóját szeptember 22-én este a PTE Dr. Romhányi György Aulájában rendezték meg, amire ismét nagy tömeg volt kíváncsi.

Közoktatás Edupress

Győri Akadémiai Nap a Széchenyi István Egyetemen

Elolvasom

Tizennégy évvel ezelőtt, 1994-ben a Széchenyi István Egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány az akadémiai év kezdetén - hagyományteremtő szándékkal -, Széchenyi István születésének évfordulóján Akadémiai Napot rendezett. Az immár tizenötödik Akadémiai Nap központi eseménye ezúttal is az egyetem Szenátusának szeptember 24-én, szerdán tartandó ünnepi ülése lesz. A rendezvény-sorozat fő témája a győri egyetem és a gazdaság kapcsolata, a műszaki értelmiség társadalmi szerepe.

Közoktatás Edupress

Megválasztották a Pécsi Tudományegyetem borait

Elolvasom

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) 2000-től választ fehér és vörösbort a régió nedűi közül, melyek az adott évben az egyetem borai lehetnek. Idén is két kategóriában hirdetett győztest a PTE szeptember 22-én, a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében megrendezett borbemutatón.

Közoktatás Edupress

Eladná az állam a Nemzeti Tankönyvkiadóban birtokolt tulajdonát

Elolvasom

Veszélybe kerülhet a tankönyvpiac és a tankönyvek ára a Nemzeti Tankönyvkiadó privatizációja miatt, ezért az elmúlt hetek tankönyvbotrányainak kivizsgálása mellett az állami tulajdon eladásának felhagyására szólította fel az érintetteket szeptember 21-én Sió László, a Fidesz oktatási szakpolitikusa.

Közoktatás Edupress

Tanszéket hoz létre a Borsodchem Miskolcon

Elolvasom

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem (ME) és a BorsodChem Zrt., szeptember 19-én, pénteken mely az egyetemi szintű vegyipari oktatás fejlesztését, a régiós vegyipari szakemberek képzését, valamint a vegyipari kutatást és fejlesztést támogatja.

Közoktatás Edupress

Projektmenedzser képzés indul a BKF-en

Elolvasom

A pályázati időszak kezdetén, amikor ezermilliárdok válnak elérhetővé, és 200 fölé emelkedett a kiírások száma, nagy szükség van a villámgyors és életképes üzleti tervekkel álmodó és megvalósító szakemberekre - ezzel e megfontolással indít pláyázatíró képzést a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF).

1
707 708 709 710 711
786