Közoktatás Edupress

Fiatalok a véradásért

Elolvasom

A Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a 2007/2008. tanévben immár második alkalommal hirdeti meg az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt. A "Fiatalok a véradásért" elnevezésű program célja, hogy minél több fiatal kapcsolódjon be a véradó mozgalomba, hozzájárulva ezzel az aktív véradói bázis növeléséhez. A szervezők mellé az idei tanévben csatlakozott a Károly Róbert Főiskola is.

Közoktatás Edupress

Dunaújváros is tüntet

Elolvasom

A Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a 2007. szeptember 10-én tartott Elnökségi ülésen döntött arról, hogy csatlakozik a HÖOK által kezdeményezett tandíjellenes tüntetéssorozathoz.

Közoktatás Edupress

Lezárult egy nemzetközi orvostudományi kutató- és oktatómunka

Elolvasom

Három egyetem, a németországi Greifswald, az észak-vietnámi Thai Binh és a Pécsi Tudományegyetem orvoskarai három évvel ezelőtt kidolgoztak egy tervet, amelynek célja a vietnámi közlekedési balesetek megelőzése volt. Az "Asia-Link" együttműködési terven belül az Európai Unió támogatását élvező Save Projekt több mint kétéves intenzív orvostudományi kutató- és oktatómunka után lezárult.

Közoktatás Edupress

A német nyelvű képzés diplomaosztóját tartják

Elolvasom

Idén ünnepélyes keretek között 66 hallgató veheti át a Műegyetem és a Karlsruhei Egyetem közös diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A német nyelvű képzés diplomakiosztó ünnepségét szeptember 21-én, pénteken 15 órától tartják.

Közoktatás Edupress

Hat magyar pályázó az Erasmus EuroMedia Award döntőjében

Elolvasom

Az Erasmus Euromedia Award-on az Európai Képzési és Kommunikációs Társaság (ESEC) hat magyar pályázót juttatott tovább az 55 tagú döntőbe, 18 ország 200 pályázója közül. A legjobb produkcióért járó díjat azok a művek kapják, amelyek az oktatás, média és kommunikáció terén az európai kultúra közvetítésével foglalkoznak.

Közoktatás Edupress

Prosztata Napot szervez a Debreceni Egyetem

Elolvasom

A Nemzetközi Prosztata Napon a Debreceni Egyetem (DE) Orvos- és Egészségtudományi Centruma Urológiai Klinikájának munkatársai ismeretterjesztő előadásokat tartanak és ingyenes prosztata rákszűrést végeznek az érdeklődőknek szeptember 15-én 10 és 14 óra között a DE OEC Urológiai Klinika tantermében.

Közoktatás Edupress

Pécsi Tudományegyetem Bora 2007

Elolvasom

A Pécsi Tudományegyetem nyolcadik alkalommal választotta ki azokat a borokat, amelyek a 2007/2008-as tanév során a Pécsi Tudományegyetem Bora 2007 kitüntető címet viselhetik.

Közoktatás Edupress

Öregdiák mozgalom a BDF-en

Elolvasom

A Berzsenyi Dániel Főiskola (BDF) vezetése a felsőoktatás folyamatosan változó világában kiemelten fontosnak tartja a kapcsolattartást az intézmény korábbi hallgatóival, ezért öregdiák mozgalmat indít, amellyel többek között a törvényben foglalt pályakövetési kötelezettségének is eleget tesz az intézmény.

Közoktatás Edupress

Szakiskolává fokozhatják le a Selye János Egyetemet

Elolvasom

A szlovák oktatási tárca átalakítaná az egyetlen szlovákiai állami magyar felsőoktatási intézményt, a révkomáromi székhelyű Selye János Egyetemet. A jelenlegi elképzelés szerint szakiskolaként működne tovább. Ha ez bekövetkezik, az egyetem nem adhat ki tudományos fokozatot hallgatóinak - adta hírül a pozsonyi Pravda.

Közoktatás Edupress

Mégis kezdődik a tanév Mátraszőlősön

Elolvasom

Hétfőtől újra járnak iskolába azok a mátraszőlősi diákok, akik a múlt héten még tüntettek az iskolájuk megnyitásáért. A megközelítőleg negyven tanuló azért nem kezdhette meg a tanévet, mivel iskolájukat a tanévnyitó előtt pár nappal bezárták úgy, hogy a kisebbségi önkormányzat beleegyezését nem kérték.

Közoktatás Edupress

Hat napig lehet még diákhitelt igényelni

Elolvasom

Még hat napjuk van azoknak, akik új Diákhitel-igénylőkként már az első kifizetési napon, október 15-én szeretnének pénzhez jutni. Ez a pénzösszeg akár 150 ezer - a költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatók számára akár 200 ezer - forint is lehet. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Diákhitel Központ kivételesen még a szeptember 17-én, hétfőn leadott új igényléseket is figyelembe veszi az októberi kifizetésekhez - közölte a Diákhitel Központ.

1
709 710 711 712 713
717