Közoktatás Eduline

Multimédia az oktatásban konferencia a Zsigmond Király Főiskolán (x)

Elolvasom

2008. szeptember 25-26-án 14. alkalommal kerül megrendezésre a Multimédia az oktatásban konferencia a Zsigmond Király Főiskolán. A konferencia témája az oktatási tevékenység és a – legszélesebb értelemben vett – multimédia-technológia kapcsolata, így a társadalomtudományi kutatástól a biológiai sajátosságokig, a módszertani kutatásoktól, a technológia új eredményeinek bemutatásáig széles területet fog át.

Közoktatás Edupress

Táncoló Egyetem Pécsett

Elolvasom

A kilencedik tanévét kezdte meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Táncoló Egyeteme. A kurzusok bemutatóját szeptember 22-én este a PTE Dr. Romhányi György Aulájában rendezték meg, amire ismét nagy tömeg volt kíváncsi.

Közoktatás Edupress

Győri Akadémiai Nap a Széchenyi István Egyetemen

Elolvasom

Tizennégy évvel ezelőtt, 1994-ben a Széchenyi István Egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány az akadémiai év kezdetén - hagyományteremtő szándékkal -, Széchenyi István születésének évfordulóján Akadémiai Napot rendezett. Az immár tizenötödik Akadémiai Nap központi eseménye ezúttal is az egyetem Szenátusának szeptember 24-én, szerdán tartandó ünnepi ülése lesz. A rendezvény-sorozat fő témája a győri egyetem és a gazdaság kapcsolata, a műszaki értelmiség társadalmi szerepe.

Közoktatás Edupress

Megválasztották a Pécsi Tudományegyetem borait

Elolvasom

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) 2000-től választ fehér és vörösbort a régió nedűi közül, melyek az adott évben az egyetem borai lehetnek. Idén is két kategóriában hirdetett győztest a PTE szeptember 22-én, a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében megrendezett borbemutatón.

Közoktatás Edupress

Eladná az állam a Nemzeti Tankönyvkiadóban birtokolt tulajdonát

Elolvasom

Veszélybe kerülhet a tankönyvpiac és a tankönyvek ára a Nemzeti Tankönyvkiadó privatizációja miatt, ezért az elmúlt hetek tankönyvbotrányainak kivizsgálása mellett az állami tulajdon eladásának felhagyására szólította fel az érintetteket szeptember 21-én Sió László, a Fidesz oktatási szakpolitikusa.

Közoktatás Edupress

Tanszéket hoz létre a Borsodchem Miskolcon

Elolvasom

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem (ME) és a BorsodChem Zrt., szeptember 19-én, pénteken mely az egyetemi szintű vegyipari oktatás fejlesztését, a régiós vegyipari szakemberek képzését, valamint a vegyipari kutatást és fejlesztést támogatja.

Közoktatás Edupress

Projektmenedzser képzés indul a BKF-en

Elolvasom

A pályázati időszak kezdetén, amikor ezermilliárdok válnak elérhetővé, és 200 fölé emelkedett a kiírások száma, nagy szükség van a villámgyors és életképes üzleti tervekkel álmodó és megvalósító szakemberekre - ezzel e megfontolással indít pláyázatíró képzést a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF).

Közoktatás Edupress

Kincsvadászat Mosonmagyaróváron

Elolvasom

A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara különleges tudományos és kulturális kincsek felfedezésére invitál minden kincsvadászt szeptember 26-án Mosonmagyaróváron. A program résztvevői fotópáylázaton is indulhatnak a kutatókról készített munkáikkal.

Közoktatás Eduline

Hány gyereket fenyeget a diszlexia hazánkban?

Elolvasom

Kétezer magyar pedagógus, gyógypedagógus válaszolt egy nemzetközi felmérés kérdéseire annak érdekében, hogy a gyenge olvasástól a diszlexiáig terjedő zavarok elkülönítése lehetővé váljék. Az eredmény igen megdöbbentő: a ProRead elnevezésű kutatási program eredménye szerint hazánkban a tanulók 18 százaléka diszlexiásnak nevezhető.

Közoktatás Edupress

Mennyien tanulhatnak jövőre állami formában és mit?

Elolvasom

A felvi.hu oldalon megjelentek a felsőoktatásban elkülönített államilag támogatott keretszámok tudományterületenként. 2009-ben továbbra is 56 ezer hallgató tanulhat állami finanszírozásban, a különböző területre elkülönített helyek száma azonban változik a jövő tanévben.

Közoktatás Edupress

Egyetemi korrupciót derített fel a horvát rendőrség

Elolvasom

Huszonegy professzort gyanúsít korrupciós vétséggel a zágrábi egyetemen a horvát rendőrség, amely szeptember 18-án elindított akciójának keretein belül száz lakást és egyetemi irodát kutat át. A "megdönthetetlen bizonyítékok" az egyetemi felvételi és a vizsga árát is taglalják.

Közoktatás Edupress

Támogatná a tehetségeket a kormány

Elolvasom

A Nemzeti Tehetség Program elindításáról döntött a kormány szeptember 17-i ülésén, melynek célja, hogy a tehetségek felkutatása és fejlesztése révén egy hatékony tehetséggondozó rendszert alakítson ki.

Közoktatás Edupress

eTwinning Hét 2008

Elolvasom

Az eTwinning program nemzetközi szintű koordinációjáért felelős European Schoolnet (EUN) idén is meghirdeti az eTwinning Hetek elnevezésű rendezvénysorozatát. Az egyhónapos időszak alatt (október 1-31.) az EUN munkatársai számos központi programot szerveznek, értékes díjakat sorsolnak ki.

Közoktatás Eduline

Egyetemi korrupció Horvátországban - lecsapott a rendőrség

Elolvasom

Nagyszabású korrupcióellenes akciót indított a horvát rendőrség csütörtökön zágrábi egyetemi körökben: a vizsgálat 73 személyre terjed ki, köztük huszonegy professzorra. A horvát rádió jelentése szerint több száz rendőr szállta meg a zágrábi egyetem közlekedési és gazdaságtudományi karát.

1
708 709 710 711 712
786