Közoktatás Edupress

Az oktatás közügy

Elolvasom

Az "oktatás közügy" mottóval rendezik meg a VII. Nevelésügyi Kongresszust 2008. augusztus 25-28-ig a Budapesti Gazdaságtudományi és Műszaki Egyetemen. Eddig 77 szervezet csatlakozott a nyolc fő szekcióban rendezett plenáris ülésekhez és kerekasztal-beszélgetésekhez - mondta Dr. Benedek András a VII. Nevelésügyi Kongresszus Szervező Bizottságának elnöke délelőtt a Műegyetemen.

Közoktatás Edupress

EGEE 07 Konferencia a Műegyetemen

Elolvasom

Az EGEE'07 Konferenciát október 1-5. között rendezik meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Informatika Központja és (IT)2 Tudásközpontjában, mely a projekt hatodik nemzetközi konferenciája. Az EGEE'07 az idei év legnagyobb európai Grid eseménye számos külföldi résztvevővel az ipar, az államigazgatás, a pénzügyi és az üzleti élet különböző területeiről.

Közoktatás Edupress

Véradás az Eszterházy Károly Főiskolán

Elolvasom

Az Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében most az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) diákjai adhatnak vért. Október másodikán az EKF B épületében, október harmadikán pedig az EKF Leányka úti kollégiumába látogat el a Magyar Vöröskereszt.

Közoktatás Edupress

Dr. Lovász László matematikus kapta a Bolyai-díjat

Elolvasom

A magyar tudományos élet egyik legrangosabb díját, a Bolyai-díjat szeptember 30-án, vasárnap adták át negyedszer a díj története során, ezúttal Dr. Lovász László matematikus professzornak, az ELTE TTK Matematika Intézete igazgatójának. A Bolyai-díjátadó gálaműsoron Dr. Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke - aki egyben a Bolyai-díj 2007 Díjbizottságának elnöke - adta át a díjat a Vígszínházban. Az elismeréssel 50 ezer euró pénzjutalom jár.

Közoktatás Edupress

Pályaválasztási Kiállítássorozat kezdődik

Elolvasom

A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ a munkanélküliség megelőzése céljából, a fővárosi és Pest megyei hagyományokat követve, hét városban szakmabemutató-, és információs börzével egybekötött pályaválasztási kiállítássorozatot szervez október 2. és 25. között, annak érdekében, hogy a pálya-, a szakma-, és a munkavállalás előtt álló fiatalok és felnőttek a munkaerő-piaci igények és lehetőségek jobb megismerésével megalapozottabb pályadöntéseket hozzanak.

Közoktatás Edupress

OKM: Nem változik az államilag támogatott keretszám jövőre

Elolvasom

Nem változtat az oktatási kormányzat az államilag támogatott keretszámon a 2008/2009-es tanévben. Ez azt jelenti, hogy az idei évnek megfelelően 56 ezer diák kezdheti meg tanulmányait államilag támogatottként a következő tanévben - jelentette be Manherz Károly felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár a kormány szerdai ülését követően az MTI-nek.

Közoktatás Edupress

Állatbaráti Napot tartanak a SZIE-n

Elolvasom

Immár hetedik éve hagyományosan az október 4-i állatok világnapjához legközelebb eső szombaton, idén szeptember 29-én, 10-16 óráig tartanak a programok a Szent István Egyetem (SZIE) Állatorvostudományi Karán, ahová várják az állatbarátokat és azokat, akik örökbe szeretnének fogadni egy kis kedvencet.

Közoktatás Edupress

EP: igazságosabb oktatási rendszerre van szükség

Elolvasom

Az Európai Parlament (EP) reagált az Európai Bizottság Hatékonyság és igazságosság az európai oktatási és képzési rendszerekben című tanulmányára Tomáš Zatloukal (néppárti, cseh) jelentésének 479-53-12 arányú elfogadásával szeptember 27-én. Az EP támogatja az életen át tartó tanulást, több befektetést vár az iskola-előkészítésbe, valamint megfelelő pénzügyi ösztönzők esetén nem feltétlenül tartja szükségesnek a felsőoktatás ingyenességét - írja a Jogi Fórum.

Közoktatás Edupress

Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemen

Elolvasom

A láthatatlan információ terjedése, színes hőfelvételek készítése, hangunk színe, a belsőégésű motorok fejlődéstörténete, az innováció-marketing, a Doppler-effektus, nemzetközi kísérletek és számos társadalom-, illetve természettudományi érdekesség várja a látogatókat a Miskolci Egyetemen megrendezett Kutatók Éjszakája program keretében szeptember 28-án, délután 2 órától.

Közoktatás Edupress

Nehéz mérni a nyelvtudást

Elolvasom

Ebben a tanévben először hallatták hangjukat a Pannon Tudományos Műhelyek Veszprémben, szerdán megtudhatták az érdeklődők, mérhető-e a nyelvtudás.

Közoktatás Edupress

Tandíj ellen tüntettek az Eszterházy Károly Főiskola hallgatói

Elolvasom

A tandíj ellen demonstráltak szeptember 26-án, szerdán este az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) hallgatói Egerben és Miskolcon. A tüntetés a borsodi megyeszékhelyen kezdődött, ahová a több mint 200 egri hallgató négy busszal érkezett, a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzat (MEHÖK) által szervezett megmozdulásra.

Közoktatás Edupress

Tudomány és Buddhizmus előadássorozat

Elolvasom

A Tibet-Európa Alapítvány október 1-10. között tudományos előadássorozatot szervez Tudomány és Buddhizmus címmel. A magyarul és angolul is figyelemmel kísérhető előadásokat öt városban - Budapesten, Miskolcon, Pécsen és Szegeden valamint Veszprémben - a helyi egyetemekkel együttműködve rendezik meg.

Közoktatás Edupress

Kutatók Éjszakája a győri egyetem szervezésében

Elolvasom

A győri Széchenyi István Egyetem második alkalommal vesz részt a több mint húsz európai uniós országban egyidejűleg tartandó színes, látványos, a tudományos kutatást népszerűsítő kutatók éjszakája eseményen szeptember 28-án, pénteken. Az Európai Bizottság által támogatott, a Tempus Közalapítvány menedzselésével megvalósítandó, belépődíj nélküli programokon a laikus érdeklődők személyesen találkozhatnak a széchenyis kutatókkal, megismerhetik tevékenységüket.

1
708 709 710 711 712
722