Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Már a rászoruló gyerekekre sem jut pénz a Klikben

Komoly változások jönnek a Klikben, erre kedden már egyértelműen utalt Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, de akár még Hanesz Józsefet, a központ elnökét is leválthatják. Bármilyen konkrét lépéseket is tervez a kormány, mindenképp indokolt, hiszen folyamatosan érkeznek a furcsábbnál furcsább történetek a Klik háza tájáról.

Forrás: Facebook

Tegnap az Origo például egy már „klasszikusnak” mondható esetről számolt be. E szerint az Esztergomi Tankerületben leálltak a sérült gyerekeket a speciális iskolába fuvarozó buszok, mert a Klik nem fizette ki a vállalkozókat.

hirdetés
hirdetés

Ehhez hasonló eset volt az is, amikor a ferencvárosi gyerekek nem jutottak el az uszodába, miután senki sem fizetett a buszok kölcsönzéséért. Ebben a konkrét helyzetben az önkormányzat segített a megoldásban.

Egy másik esetről a tegnapi Népszabadság számolt be. Egy középiskola tantestülete egy tehetséggondozó programra pályázott, amit saját zsebből előfinanszíroztak, de a pénz nem érkezik meg a nyertes iskolába, mert még mindig „szerződés kötés alatt” státusz szerepel a pályázat neve mellett.

Kapcsolódó cikkek

Távozhat a Klik elnöke

Porciózzák a krétát az iskolában

Ide menekülnének egyes Klikes iskolák

Nem igaz a Klik magyarázata a fűtéssel kapcsolatban?

Egyelőre fogalmuk sincs, miért nem köti meg a szerződést a Klik a pénzt ígérő minisztériummal, de hamarosan már úgyis késő lesz, a program ugyanis lejár. A tanárok most nem ott tartanak, hogy kimaradt egy remek lehetőség, hanem ott, hogy futhatnak a pénzük után.

„Vállaltuk az ingyenmunkát, s minden kapcsolatunkat kihasználva találtunk olyan külső előadókat, akik hozomra is elfogadták a megbízást” – mondta el a lapnak az egyik tanár, ami egy mondatban is remekül jellemzi, hogy pontosan miért is szerepel a tiltakozó pedagógusok fő követelései között a Klik megszüntetése.

Ám nem mindent lehet megoldani „fű alatt”, ügyeskedve. Ha például az egész iskola rogyadozik, vagy épp kikapcsolják a gázt milliós tartozás miatt, az nem oldható meg pár tanár, szülő vagy az önkormányzat puszta jóindulatával.

Ismertek a fentiekhez hasonló történetet? Esetleg a ti iskolátokban is előfordult már hasonló? Akkor írjátok meg nekünk az [email protected] címre, és mi beszámolunk róla.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X