Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Aládúcolt mennyezet, kidőlő kapu várja a szentesi diákokat: a Klik szerint ők mindent megtesznek

Aládúcolt tanteremben oktatják a szentesi diákokat. A tankerület szerint a régi fenntartó hibája minden, ők eddig is milliókat költöttek az épületre.

Forrás: Králik Emese, Délmagyarország

A biológiaterem mennyezete alá van dúcolva, a hátsó kerítés pedig kidőlni készül – ilyen állapotok uralkodnak a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a Délmagyar riportja szerint.

hirdetés
hirdetés

Az iskolát évek óta a Klik tartja fenn, de az épület a városé. Ezért aztán a lap szerint évekig kérdéses volt, kinek a felelőssége a felújítás.

A helyi tankerületi igazgató azonban elárulta, ők gondoskodnak az épületről, ami több évtizedes állapotromlás eredményeképp néz ki úgy, ahogy.

Mint mondta: „ha időarányosan minden korábbi fenntartó-működtető annyit áldozott volna a méltán nagyhírű, patinás épületre, mint a tankerület alig három év alatt, bizonyára jobb állapot és körülmények jellemeznék az intézményt A működésünk első évében közel 5,5 millió forintos beruházással felújítottuk az öltözőkben a teljes vizesblokkot. Tavaly 300 ezer forintból mennyezetfelújítás történt, a kerítés javítása folyamatban van. Mindentől eltekintve teljes körű infrastrukturális felújításra: nyílászárócserére, fűtéskorszerűsítésre, állagmegóvásra volna szükség, ezt pályázatból lehet megoldani”.

Tóth Tamás igazgató a lesújtó szóval jellemezte az iskola épületének állapotát.

Az ország egyik legjobb gimnáziumában is megdöbbentő állapotok uralkodnak, arról itt írtunk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X