Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Aládúcolt mennyezet, kidőlő kapu várja a szentesi diákokat: a Klik szerint ők mindent megtesznek

Aládúcolt tanteremben oktatják a szentesi diákokat. A tankerület szerint a régi fenntartó hibája minden, ők eddig is milliókat költöttek az épületre.

Forrás: Králik Emese, Délmagyarország

A biológiaterem mennyezete alá van dúcolva, a hátsó kerítés pedig kidőlni készül – ilyen állapotok uralkodnak a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a Délmagyar riportja szerint.

hirdetés
hirdetés

Az iskolát évek óta a Klik tartja fenn, de az épület a városé. Ezért aztán a lap szerint évekig kérdéses volt, kinek a felelőssége a felújítás.

A helyi tankerületi igazgató azonban elárulta, ők gondoskodnak az épületről, ami több évtizedes állapotromlás eredményeképp néz ki úgy, ahogy.

Mint mondta: „ha időarányosan minden korábbi fenntartó-működtető annyit áldozott volna a méltán nagyhírű, patinás épületre, mint a tankerület alig három év alatt, bizonyára jobb állapot és körülmények jellemeznék az intézményt A működésünk első évében közel 5,5 millió forintos beruházással felújítottuk az öltözőkben a teljes vizesblokkot. Tavaly 300 ezer forintból mennyezetfelújítás történt, a kerítés javítása folyamatban van. Mindentől eltekintve teljes körű infrastrukturális felújításra: nyílászárócserére, fűtéskorszerűsítésre, állagmegóvásra volna szükség, ezt pályázatból lehet megoldani”.

Tóth Tamás igazgató a lesújtó szóval jellemezte az iskola épületének állapotát.

Az ország egyik legjobb gimnáziumában is megdöbbentő állapotok uralkodnak, arról itt írtunk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X