Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Csökkenhet a diákok leterheltsége, a Klik elnöke pedig távozhat

A kormány átalakíthatja az alaptantervet, és a diákok kötelező óraszámán is változtathat. Bár a tanárok bérét egyértelműen nem akarja emelni a kormány, az őket segítők fizetésének rendezésére lehet esély. Hanesz József Klik-elnök széke már inog.

Forrás: Túry Gergely

A köznevelési kerekasztal tartalomfejlesztési munkacsoportja a Nemzeti Alaptanterv esetleges változásain dolgozik, míg a tanulói életutak munkacsoport az óraszámok kérdésén – tudtuk meg az oktatási államtitkárságtól.

hirdetés
hirdetés

Így elvben várható, hogy teljesül a tiltakozó pedagógusok egyik követelése, ami a diákok leterheltségén enyhítene. Az államtitkárság online fogadóóráján arra is kíváncsiak voltunk, hogy lesznek-e személyi változások a Klikben, sor kerülhet-e Hanesz József jelenlegi elnök leváltására. Erre Palkovics László válasza a következő volt: a Klik belső korrekciója személyi változásokkal is járhat.

Nemrég írtunk arról, hogy heteken belül lefejezhetik a központot.

Az államtitkár válaszaiból egyébként kiderült, nem kívánnak külön tárgyalásokba kezdeni az alternatív kerekasztallal, amit a tiltakozó pedagógusok a köznevelési kerekasztal mellett kívánnak létrehozni, mivel utóbbi összetételével elégedetlenek.

Bár még Orbán Viktor is a tanárok bérköveteléséről beszélt tegnap a Parlamentben, a pedagógusok sokkal inkább az nevelést-oktatást közvetlenül segítők bérrendezését követeli, hiszen az ő bérük 2008 óta változatlan, olyanok is vannak, akik diplomával a 100 ezer forintos nettót sem érik el.

Az államtitkár az esetleges béremelésüket firtató kérdésünkre azt válaszolta, „a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők munkáját nagyrabecsülve és értékelve szeretnénk javítani az ő helyzetükön is.”

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X