Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Matekérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

14

Kedden reggel 8-kor startol a matekérettségi - itt minden friss infót megtaláltok, az eduline-nal folyamatosan figyelemmel követhetitek az eseményeket. A feladatsort a matekmindenkinek.hu csapata oldotta meg.

Nyilvánosságra hozta a középszintű matekérettségi hivatalos megoldását az Oktatási Hivatal - innen letölthetitek a feladatsort és a javítókulcsot

Innen pedig az emelt szintű matekérettségi feladatsorát és javítókulcsát tölthetitek le

hirdetés
hirdetés

Itt találjátok a matekérettségi első részének nem hivatalos megoldásait

Itt pedig a második rész megoldási javaslatait nézhetitek meg

15:20
Pontozás a középszintű matekérettségin

Többen kérdeztétek, hány pontot érnek az egyes feladatok, ezért közöljük az összes kérdést a maximálisan elérhető pontszámmal együtt:
1. feladat: 2 pont, 2. feladat: 3 pont, 3. feladat: 2 pont, 4. feladat: 2 pont, 5. feladat: 2 pont, 6. feladat: 2 pont, 7. feladat: 3 pont, 8. feladat: 3 pont, 9. feladat: 3 pont, 10. feladat: 3 pont, 11. feladat: 3 pont, 12. feladat: 2 pont, 13. feladat: 12 pont, 14. feladat: 12 pont, 15. feladat: 12 pont, 16-18. feladat egyenként 17 pont

13:41

Rendben lezajlottak a matematika írásbeli érettségi vizsgák kedden a középiskolákban - közölte az Oktatási Hivatal

12:40

Már csak 30 perc, és megtaláljátok a középszintű feladatsort és a nem hivatalos megoldásokat - ha kérdésetek van, kommentben a megoldásoknál tehetitek fel, a matekmindenkinek.hu csapata válaszol majd nektek!

12:00

Vége az emelt szintű érettséginek is - az írásbeli két részből állt, az I. részfeladatsorban mindig négy feladat van, amelyek több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. Az emelt szintű matekérettségi feladatsorát és a hivatalos javítókulcsot szerda reggel 8-tól találjátok meg az eduline-on!

11:00

Itt a vége a matekérettséginek, legalábbis középszinten. Három órát kaptak a középszinten vizsgázók az írásbeli megoldására, az emelt szintű matekérettségi egy órával tovább tart. 13 órakor jövünk a középszintű feladatsor nem hivatalos megoldásával!

10:30
Váratlan feladatot is kaptak a diákok a matekérettségin

Exponenciális és törtes egyenlet, geometria, halmaz és statisztikai feladat is van a középszintű matematikaérettségi második részében, amelyre 135 percet kaptak a diákok. Az eduline-nak nyilatkozó szaktanár szerint a kötelező feladatok közül kettő átlagos nehézségű, a harmadikkal azonban - amely számtani és mértani sorozatokról szól - lehetnek problémák, a feladat megfogalmazása ugyanis becsapós, vannak benne felesleges, zavaró információk is, amelyek nem szükségesek a példa megoldásához. "Itt a nagy kérdés az, tudják-e értelmezni a feladat leírását a vizsgázók" - mondta. További részleteket itt olvashattok.

9:12
Ma sehol nem volt bombariadó

Rendben megkezdődtek a matematika írásbeli érettségi vizsgák kedd reggel országszerte, problémáról nem érkezett jelzés sem az Oktatási Hivatalhoz (OH), sem az államtitkársághoz vagy a kormányhivatalokhoz – közölte az Oktatási Hivatal.

Forrás: Túry Gergely

8:51
Itt vannak az első infók a matekérettségiről

Százalékszámítás, trigonometrikus függvények, kombinatorika és gyökös egyenletek - ezek a témakörök is szerepelnek a középszintű matematikaérettségi első részében, amelyet 45 perc alatt kell megoldani. Vannak olyan kérdések is, amelyeket általános iskolai tudással is meg lehet oldani - további részleteket itt találtok.

8:12
Jöjjön az emelt szintű magyar

Innen pedig az emelt szintű feladatsort és a javítókulcsot is letölthetitek.

8:10
Vissza a magyarhoz

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a tegnapi középszintű magyarérettségi feladatsorát és a hivatalos megoldásokat - innen mindkettőt letölthetitek.

8:00

Ebben a percben több mint 90 ezer érettségiző kapja meg a feladatsorokat - a vizsga középszinten 11 óráig, emelt szinten 12 óráig tart.

7:33
Idén sikerül botrány nélkül megúszni az érettségit?

A matekvizsgát nem mindig sikerült botrány nélkül megúszni. 1989-ben több budapesti és Pest megyei középiskolában már jó pár nappal az érettségi időszak megkezdése előtt ismerték a feladatokat, ez a botrány adta az alapötletet a Moszkva tér című film sztorijához is. Az érettségi szervezését koordináló Művelődési Minisztérium vezetői úgy döntöttek, egyetlen diák matekdolgozatát sem értékelik, az érettségi bizonyítványokba a negyedik év végi matekjegy került. Az elmúlt évek legnagyobb érettségi botrányairól itt olvashattok.

6:40

Ezekben a percekben veszik át az iskolaigazgatók a bedobozolt feladatsorokat a körzetközponti jegyzőktől - idén is szigorú biztonsági előírások alapján készítették és őrizték a lapokat, erről itt olvashattok.

6:00
A legális puskákat ne hagyjátok otthon!

Az eduline által megkérdezett szaktanárok szerint a függvénytáblázat a legjobban használható legális puska a matekérettségin - de a körzőt, a vonalzót, a számológépet és a szögmérőt sem szabad otthon felejteni. Az érettségin használható segédeszközökről itt olvashattok.

5:45
És ilyen az emelt szintű feladatsor


Az emelt szintű írásbeli vizsga 240 percig tart. Az írásbeli vizsga két részből áll, itt is meghatározhatod a feladatok sorrendjét. Az I. részfeladatsor négy feladatból áll, amelyek több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll.

Matematika érettségi 2012
A legjobb legális puskák - használjátok bátran
Forrás: túry

5:30
Ilyen a középszintű matekérettségi

A középszintű matekérettségi I. feladatlapjának 12 feladatát 45 perc alatt kell megoldani. A  II. feladatlapja két részre oszlik, összesen 135 perc van rá. A II/A. rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A II/B. rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelyből kettőt kell megoldani, a tanárok csak ezt a kettőt értékelhetik. A 2011-es feladatsorokat és a hivatalos megoldásokat itt nézhetitek meg.

5:00

Kedden a matekkal folytatódik a 2012-es érettségi - középszinten több mint 86 ezren, emelt szinten 3720-an vizsgáznak. Ahogy hétfőn, úgy ma is minden friss infót megtaláltok az eduline-on!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (14) , melyek közül a legfrissebbek:

Nagy Atilla

Horváth loránd ez biztos hivatalos ? emelt qrva nehéz volt

Iszti

Szintén az angol nyelvű,középfokú matek érettségi feladataira lennék kíváncsi. Nem tudna valaki segíteni, hogy a feladatokat hol lehet megnézni? Sajnos nem találom a feladatsort. :(

Bálint Bianka

Nem lehetne esetleg külön írni a magyar és az érettségi szavakat? Ugyanis külön írandók. A matekérettségi sem helyes.

Németh Adrienn

angol nyelven is érdekelne a matek érettségi megoldása :) lehet rá számítani?

Szalóki Zoltán 'Zozz'

Ez a tegnapi Kosztolányi-Shakespeare mekkora egy orbitális nagy [email protected]ág volt..szánalmas..tuti fejbelőném az ilyet aki ezen agyal h hogy lehet egy kettős svédcsavart belekavarni.

melindapeteri

én megnéztem a hivatalos javítókulcsot és én is nagyon elszomorodtam mert amit csak lehetett félreértelmeztem!!A matek meg szerintem nagyon nehéz volt nem vagyok rossz matekos de reméllem hogy a kettes meg lesz belőle:)

Balogh Tamás

De a magyarban volt egy két két értelmű feladat de ezt figyelembe véve remélem változtatnak a megoldó kulcson :S

melindapeteri

Ez így van szerintem inkább meg kellene köszönni hogy felrakják!! Így legalább van egy kis fogalmunk az egészről:)

Balogh Tamás

De amúgy a magyar érettségiről sem ők tehetnek mert több értelmű volt a magyar tanárom is úgy csinálta meg ahogy ők leírták :S

eduline

A matekérettségit szakmai partnerünk, a matekmindenkinek.hu csapata oldja meg - több szem többet lát.

rtamara

Lehetőleg egy professzor oldja meg a feladatokat, ne járjunk úgy mint tegnap.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X