Jártasak vagytok a különböző tudományokban? Akkor ez a kvíz nem okozhat gondot. Teszteljétek tudásotokat.  Tovább »

Újabb világversenyen mutatják be a magyar egyetemisták által kifejlesztett Gloveye-t, amelynek segítségével a vak és gyengénlátó emberek is...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Az érfestés során alkalmazott sugár- és kontrasztanyagdózist csökkentő módszer kidolgozásán dolgozik a Semmelweis Egyetem ötödéves orvostanhallgatója.  Tovább »

Nagyjából tizenhárom éves kor után már nem termel új idegsejteket az emberi agy memóriafunkciókban és tanulási folyamatokban részt vevő területe -...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egy brit egyetemista egy "sima", elektronikai áruházakban is kapható fényképezőgéppel fényképezett le egy fényesen ragyogó stronciumatomot, ami így...  Tovább »

Tavaly januárban a DeepMindnak a számítógépe elvert egy embert góban ez óriási áttörés volt, hiszen a 2500 éves, sakknál is komplikáltabb kínai...  Tovább »

A világ legnagyobb és első kültéri Gömböc-formájú szobrát állítják fel december közepén a Corvin Sétányon, ahol a 4,5 méter magas, több mint négy...  Tovább »

Tíz éve fut a nemzetközi tudományos világban a "Dance Your Ph.D." nevű táncverseny, amiben tudósoknak a doktori disszertációjukat kell eltáncolniuk.  Tovább »

Minisztériumot hoztak létre a mesterséges intelligencia számára az Egyesült Arab Emírségekben.  Tovább »

Az emberi szemben lévő fényérzékelő sejtek elrendeződése lehet a felelős a diszlexiáért - vélik francia kutatók.  Tovább »

Magyar egyetemisták találmánya vakoknak adja vissza az olvasás élményét azzal, hogy egy okoskesztyűvel önállóan is tudnak olvasni - mondták el a...  Tovább »

A gravitációs hullámok kutatása terén elért eredményeiért három amerikai tudós kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia...  Tovább »

"Itt ülök pizsamában, a feleségemmel, még egy kávét se tudtam inni" - mondta Michael Rosbash, az idei orvosi Nobel-díj egyik kitüntetettje, miután...  Tovább »

A cirkadián ritmust, azaz a "napi biológiai órát" szabályozó molekuláris mechanizmus kutatásáért három amerikai tudós, Jeffrey C.  Tovább »

hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X