Tizenkét új felhőfajtát - köztük a ritka hullámfelhőszerű zord felhőt - ismert el először hivatalos rendszerezésében a Nemzetközi Felhőatlasz, amely...  Tovább »

Egy bostoni iskolában megelégelték a torz térképekkel történő oktatást, és találtak egy sokkal pontosabb eszközt.  Tovább »

A teljesen funkcionális mikroszkóp otthon is összeszerelhető, az alapanyagok egy dollárnál kevesebbe kerülnek.  Tovább »

A hős diák egy boltban mentette meg a mellette összeeső férfi életét.  Tovább »

Egy új kutatás szerint az élőflórás joghurt fogyasztása jótékony hatással lehet a depresszióval küzdő emberekre.  Tovább »

Kanadai orvosok egy intenzív osztályon megfigyelték, hogy egy beteg agya tovább működött a halál beállta után.  Tovább »

Évtizedes szisztematikus kutatómunka, a kutatók és amatőr ásványgyűjtők közötti jó együttműködés eredménye, hogy Magyarországon is vannak új...  Tovább »

A Rocket Girls rendszeresen mutat be olyan nőket, akiknek tudományos eredményei megváltoztatták a világot.  Tovább »

Nem, nem valamelyik sci-fiből idézünk. Áramot előállító ásványt fedeztek fel az egyik finn egyetem kutatói.  Tovább »

Az agysérülés gyógyításának lehetőségeit segítheti a Semmelweis Egyetem kutatóinak felfedezése, akik olyan új idegsejtcsoportot írtak le az...  Tovább »

Tanzániáról és a fagyról egyszerre beszélni már önmagában furcsa, de olykor megéri elhagyni a megszokott gondolkodást, ha új ismeretekre vágyunk.  Tovább »

Százhúszmillió forintos európai uniós forrásból fejlesztették a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpontjában 2012 óta működő...  Tovább »

A Bristoli Egyetem egyik hallgatója teljesen véletlenül kevert robbanóanyagot.  Tovább »

Bekker Balázsnak, a Budapesti Corvinus Egyetem 20 éves szociológia szakos hallgatójának ítélte a 2017-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat.  Tovább »

A NASA Youtube-csatornája őrülten jó videókat tölt fel.  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X