Magyar egyetemisták találmánya vakoknak adja vissza az olvasás élményét azzal, hogy egy okoskesztyűvel önállóan is tudnak olvasni - mondták el a...  Tovább »

A gravitációs hullámok kutatása terén elért eredményeiért három amerikai tudós kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

"Itt ülök pizsamában, a feleségemmel, még egy kávét se tudtam inni" - mondta Michael Rosbash, az idei orvosi Nobel-díj egyik kitüntetettje, miután...  Tovább »

A cirkadián ritmust, azaz a "napi biológiai órát" szabályozó molekuláris mechanizmus kutatásáért három amerikai tudós, Jeffrey C.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A Pécsi Tudományegyetemen újabb intenzív nyelvtanfolyamon vesz részt, írja az instagram posztjában a brit nagykövet.  Tovább »

Október 29-én ismét át kell állítani az órákat, hajnali 3 órakor 2-re kell visszatekerni a mutatót. De mióta létezik nyári időszámítás?  Tovább »

Asztmásokon segít az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Informatikai Kara diákjainak Pulmoment nevű telefonos alkalmazása, mely egyedüli...  Tovább »

Az Oxfordi Egyetem Bodleian Könyvtárában őrzött Bakhsálí kéziratban jelenik meg az első ismert nulla szám - állapították meg az egyetem szakemberei...  Tovább »

A világ legrégebbi trigonometriai táblázatát rejti egy 3700 éves agyagtábla: ausztrál kutatók egy új vizsgálatnak köszönhetően azonosították a...  Tovább »

A szorongás, a félelem és a stressz csökkenti a teljesítményt.  Tovább »

Ha az embernek rosszul fizetett vagy stresszes munkája van, az többet árthat az egészségének, mintha munkanélküli lenne - ezt állapította meg a...  Tovább »

Van, aki szerencsés, és autóban is tud olvasni.  Tovább »

A szombathelyi Bolyai Gimnázium diákja, Dobos Dominik fotóját amerikai űrkutatók is elismerték.  Tovább »

Mindegy, hány éves vagy, a körmeid mindig nagyon fiatalok.  Tovább »

A magyar versenyzők három érmet is szereztek a belgrádi Nemzetközi Földrajzi Olimpián (iGeo).  Tovább »

hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X