Felnőttképzés Eduline

Szakirányú továbbképzések: rövid kurzus

Elolvasom

Szelektíven sújtotta a válság az önköltséges továbbképzések világát. A cégek javarészt kivonultak a tandíjfizetésből, a diákok viszont továbbra is hajlandók a zsebükbe nyúlni az oklevélszerzésért - derül ki a HVG-ben megjelent "Továbbképzés a felsőoktatásban" című mellékletből.

Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdesz az első diploma után?

Elolvasom

Az első diploma megszerzése tetszik-nem tetszik ma már szinte rutinfeladatnak számít. A továbbtanulás egyre inkább a posztgraduális, szakirányú képzések felé tolódik, az egyetemek és főiskolák egyre bővülő választékkal várják a specializálódni készülő diplomásokat. Belőlük pedig egyre több van: ma már minden harmadik diák tervezi, hogy az első diploma után is visszaül az iskolapadba.

Felnőttképzés Eduline

Új képzések az ELTE jogi karán

Elolvasom

Az elmúlt évek folyamatos visszaesése után idén látványosan nőtt a jogász képzés jelentkezők száma. Sőt, sokan hajlandók fizetős képzésben is részt venni azért, hogy jogi diplomát szerezzenek

Egyéb Eduline

Leépítés helyett továbbképzés

Elolvasom

A válság közepette számos vállalat folyamodik a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb költségcsökkentés eszközéhez. Ahogyan az várható, a legtöbben az élőmunka, a továbbképzések és a fejlesztések költségeinek drasztikus megvágásával igyekeznek orvosolni a bevételek visszaesése által okozott problémákat. A tehetséges és jól teljesítő kulcsemberek távozása azonban az effajta lépések szükségszerű velejárója. Mivel a cégek így a fellendülés legfontosabb tényezőit, az értékes alkalmazottakat veszítik el, gyakorlatilag kidobják az evezőt a mentőcsónakból.

Közoktatás Eduline

Szakirányú továbbképzések

Elolvasom

Csökken az érdeklődés a diploma utáni szakirányú továbbképzések iránt, hiába bővül folyamatosan a kínálat. A legtöbben néhány évvel az államvizsga után és saját akaratukból, nem pedig munkahelyi követelésre folytatják a tanulást.

1 2