Vannak tanárok, akik naponta ingáznak a sajátjuk mellett két-három másik iskolába, akár ötven kilométeres távokat is megtéve.  Tovább »

Nem csak a diákoknak nehéz a szeptember - a tanároknak is.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Akik nem ezen a pályán vannak, el sem tudják képzelni, mivel jár a tanítás. Az igazi pedagógus az évek során edződik valódi tanítóvá.  Tovább »

A legjobb mémeket válogattuk össze, amelyek a tanári pálya szépségeiről és árnyoldalairól árulkodnak. Azért nem kell nagyon komolyan venni.  Tovább »

hirdetés

A következő hét évben nem várható, hogy a nyugdíjba vonulás miatt magasabb létszámban lenne szükség pedagógus-utánpótlásra.  Tovább »

Kötelező helyett ajánlott irodalomnak nevezik, nyári szünet helyett egész évre kiadják az olvasmányokat a békéscsabai tanárok.  Tovább »

Ahogy a diákoknak, úgy a tanároknak is vannak titkai, amikkel nem dicsekednek az iskolában. Most ezek közül gyűjtöttünk össze párat.  Tovább »

A felsőfokú képzéseknél a tavalyi 2,2 után a most záruló tanévben 1,6 százalékkal csökkent a hallgatói létszám, miközben az oktatók száma 3...  Tovább »

Logikai gondolkodást segítő játékkal fejleszti diákjait egy Komárom-Esztergom megyei tanár.  Tovább »

Valamiféle kulturális sokk kell ahhoz, hogy a középiskolások elhiggyék, az irodalom egy élő dolog - véli Szabó Roland, az érdi Vörösmarty Mihály...  Tovább »

A gerendási általános iskolás tanára egyetlen diákja miatt tanulta meg a Braille-ábécé használatát.  Tovább »

Nem egyszerű tanárnak lenni, főleg akkor, ha a diákok nem figyelnek az órán. És ha még rendelnek hozzá egy ilyen pólót is...  Tovább »

A floridai törvényhozás szerdán megszavazott egy olyan törvényt, amely korlátozza a katonai jellegű fegyverek viselésének jogát, de lehetővé teszi...  Tovább »

Florida szövetségi állam szenátusa elutasította a támadófegyverek tilalmát, és megszavazta azt, hogy felfegyverezzék az iskolai tanárokat - adta...  Tovább »

Magához vette fegyverét és elbarikádozta magát tantermében a georgiai Dalton gimnázium egyik népszerű tanára.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X