Még érettségi felkészülésnek is jó lehet a feladatlap.  Tovább »

A nyelvvel együtt valami mást is kapnak a gyerekek.  Tovább »

Eleve nem tartják megtanulhatatlannak a magyar nyelvet a külföldről frissen érkezett cserediákok, ám egy kis itt töltött idő után még optimistábbak...  Tovább »

A fordítóprogramok egyre korszerűbbek és okosak, ám úgy fest, ahhoz sosem lesznek elég intelligensek, hogy tökéletesen megértsenek bennünket...  Tovább »

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Angolt és németet tanuló hatodik, illetve nyolcadik osztályos tanulók körében végzett felmérést az Oktatási Hivatal.  Tovább »

A Nyelvtudásért Egyesület az évek óta tapasztalható rossz mutatók miatt egy konferenciát szervezett a közelmúltban, hogy fény derüljön, miért okoz...  Tovább »

Az eddigi kormányok is tehetnek róla, hogy kevés magyar beszél idegen nyelven, és sokan nem is tervezik a továbblépést e tekintetben – állítja...  Tovább »

Nyelvvizsgára készülsz? Esetleg a diplomához kell gyorsan egy szakmai bizonyítvány?  Tovább »

Kell-e aposztróf vagy sem, „I” vagy „me”? Nem annyira nehéz ez az angol nyelvtani kvíz, de nyilván nem véletlenül került ki a brit oldalra.  Tovább »

A nyelvtanulás nem csak a karrier terén hozza meg a gyümölcsét, de hosszú távon az egészségeteknek is jót tesz.  Tovább »

Az uniós átlag alatti a magyarországi felsős diákok idegennyelv-ismerete az Eurostat szerint. A lakosság kétharmada nem beszél egy idegen nyelvet sem.  Tovább »

Dupla kattintással definíciót ad az adott szóról egy új bővítmény. Még azt is megmutatja, hogyan kell kiejteni az adott szót.  Tovább »

Navracsics Tibor szerint a „sovány idegennyelv-tudás” az érvényesülés egyik legfontosabb gátja.  Tovább »

Elsőként az állami iskolák közül törökül is tanulhatnak 2017-től az Óbudai Gimnázium diákjai.  Tovább »

Nyolc kérdés és megtudhatjátok, milyen nyelvet kellene tanulnotok.  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X