Sokáig hátrányosnak tekintette a tudomány, ha egy gyerek már 2-3 évesen is kétnyelvű neveltetésben részesült, ám mára tudjuk, hogy valójában számos...  Tovább »

Külföldi ismerőseid örömére a legismertebb nyelvtanulást segítő applikációban már a magyar nyelv is elérhető.  Tovább »

Ha valaki panaszkodik, hogy túl nehéz a francia vagy a német, ezzel a listával zavarba hozhatjátok.  Tovább »

Ha nyáron szeretnétek csiszolni a nyelvtudásotokat, de nem szeretnétek, esetleg nem tudtok nyelviskolába járni, akkor sincs minden veszve.  Tovább »

Megfelelő nyelvtudást igazoló dokumentummal a megszerezgető 100 pluszpontból akár 40-et is be lehet zsebelni, ezért bőven megéri tanulni.  Tovább »

Minden agyban dől el. De azért nem érdemes erre fogni a kudarcot.  Tovább »

Még érettségi felkészülésnek is jó lehet a feladatlap.  Tovább »

A nyelvvel együtt valami mást is kapnak a gyerekek.  Tovább »

Eleve nem tartják megtanulhatatlannak a magyar nyelvet a külföldről frissen érkezett cserediákok, ám egy kis itt töltött idő után még optimistábbak...  Tovább »

A fordítóprogramok egyre korszerűbbek és okosak, ám úgy fest, ahhoz sosem lesznek elég intelligensek, hogy tökéletesen megértsenek bennünket...  Tovább »

Angolt és németet tanuló hatodik, illetve nyolcadik osztályos tanulók körében végzett felmérést az Oktatási Hivatal.  Tovább »

A Nyelvtudásért Egyesület az évek óta tapasztalható rossz mutatók miatt egy konferenciát szervezett a közelmúltban, hogy fény derüljön, miért okoz...  Tovább »

Az eddigi kormányok is tehetnek róla, hogy kevés magyar beszél idegen nyelven, és sokan nem is tervezik a továbblépést e tekintetben – állítja...  Tovább »

Nyelvvizsgára készülsz? Esetleg a diplomához kell gyorsan egy szakmai bizonyítvány?  Tovább »

Kell-e aposztróf vagy sem, „I” vagy „me”? Nem annyira nehéz ez az angol nyelvtani kvíz, de nyilván nem véletlenül került ki a brit oldalra.  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X