2018-tól az első sikeres nyelvvizsga árát visszakapják a 35 évnél fiatalabbak.  Tovább »

2020-tól csak az felvételizhet egyetemre vagy főiskolára, akinek legalább középfokú nyelvtudása van.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A magyar felnőtt lakosság kétharmada nem beszél egyetlen idegen nyelvet sem.  Tovább »

Egyre több részlet derül ki az ingyenes nyelvvizsgáról - itt találjátok a választ néhány olvasói kérdésre.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Körül néztünk, hogy melyek mostanában a legnépszerűbb appok, amelyekkel nyelveket tanulhattok.  Tovább »

A következő három évben évi mintegy hárommilliárd forintot különít el a kormány a fiatalok első sikeres nyelvvizsgájának ingyenessé tételére - áll a...  Tovább »

Rengeteg civilszervezet települt ki idén is a Szigetre, sok ezek közül a fesztivál alatt is tájékoztat, lehetőségekről informál és játékosan hívja...  Tovább »

Néhány év alatt több ezer szóval lett gazdagabb a német nyelv.  Tovább »

Az egyetemisták alig több mint ötöde tanult valamilyen nyelvet a felsőoktatási intézmények keretein belül a 2016-2017-es tanévben - közölte a Magyar...  Tovább »

A nyelvtanulás nem sprint, hanem egy maraton - mondja Luis Von Ahn, a Duolingo alapítója.  Tovább »

Az állami iskolákban negyediktől tizenkettedikig 936 tanórát kapnak a diákok, ám a többségnek ez mégsem elegendő a nyelvvizsgához.  Tovább »

Csökken azok száma, akik nyelvvizsga hiányában nem szerzik meg felsőoktatási oklevelüket - mondta az Oktatási Hivatal (OH) felsőoktatási...  Tovább »

Vajon elegendő-e a középiskolában nyelvoktatás ahhoz, hogy a diákok teljesíteni tudják a 2020-tól érvényes új szabály előírásait, miszerint csak...  Tovább »

Összesen 6363 diploma megszerzését segítették a Diplomamentő program költségvetési finanszírozású nyelvi képzései, a kormány további lépéseket...  Tovább »

Nyelvtanulással a boldogulásért címmel hirdet 3,3 milliárd forint keretösszegű, a középiskolások tanórán kívüli nyelvtanulását segítő pályázatot az...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X