Nyelvi szóbeli érettségire készültök, de unjátok a szótárazást?  Tovább »

Meddig és milyen feltételekkel járhattok a tanfolyamokra, amelyekkel megszerezhetitek a diplomához szükséges nyelvvizsgát?  Tovább »

2016-tól mesterképzésre, 2020-tól viszont már alap- vagy osztatlan szakra sem lehet majd bejutni középfokú nyelvtudást igazoló dokumentum nélkül.  Tovább »

Ma már nem feltétlenül kell különtanárokra vagy nyelvtanfolyamokra költeni a pénzetek, az interneten is van jó pár oldal, ami a segítségetekre lehet.  Tovább »

(x)

A francia a jövő generációjának nyelve

A francia nyelv több szempontból is jó befektetés.  Tovább »

Nyelvvizsgára vagy érettségire készültök?  Tovább »

Mi kell ahhoz, hogy sikeresen szerepeljetek a középfokú nyelvvizsgán, hogyan kereshettek tanulópartnert, és honnan tudjátok, hogy elegendő-e a...  Tovább »

Egy sor felmérés vár az általános iskolás diákokra még a nyári szünet előtt: a jól ismert kompetenciamérésen túl nemcsak edzettségi teszten kell...  Tovább »

Külföldre mentek nyaralni és felfrissítenétek a nyelvtudásotok, vagy érettségire, nyelvvizsgára készültök? Ajánlunk nektek pár hasznos oldalt.  Tovább »

Mennyi idő alatt szerezhetitek meg a középfokú nyelvvizsgát egy olyan nyelvből, amit azelőtt nem tanultatok?  Tovább »

Angolt vagy németet tanuljatok első nyelvként? Érdemes-e elkezdeni az oroszt, a kínait, vagy a diploma kedvéért megtanulni az eszperantót?  Tovább »

Hogyan néz ki egy orosz, thai, kínai, vagy épp tünde szöveg, ha kézzel írják? Most kiderül, mennyire ismeritek az idegen ábécéket.  Tovább »

Sokat buszoztok vagy metróztok, és szívesen töltenétek ezt az időt az érettségire készüléssel vagy nyelvgyakorlással, de a könyvek túl nehezek, hogy...  Tovább »

Kik jelentkezhetnek a diplomamentő programra? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Hónapok óta böngészitek az álláshirdetéseket és járkáltok interjúkra, de semmi? Adunk néhány ötletet, amelyekkel könnyebben találhattok munkát.  Tovább »

Idegen nyelveket nem csak a suliban vagy nyelvtanfolyamokon tanulhattok, hanem a metrón vagy a buszon is, okostelefonról.  Tovább »

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X