Felsőoktatás Eduline

Hozzáfog az ösztöndíjreformhoz a HÖOK

Elolvasom

Komoly emelést és átfogó reformot tervez az ösztöndíjak és szoctiális támogatások terén a Gulyás Tibor vezette HÖOK. Nem csak egyszerűen több pénzt kérnének a kormánytól, hanem átfogó terveket fogalmaznak meg a hallgatók hétköznapi terheinek csökkentésére. A cél, hogy a lehető legnagyobb mértékben a tanulmányaikra koncentrálhassanak a jól teljesítő hallgatók, melyhez érdemi támogatást kaphatnak.

Felsőoktatás MTI

HÖOK: nőnie kell az ösztöndíjaknak

Elolvasom

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a hallgatói ösztöndíjak növelését kezdeményezi 2017-től - az erről szóló javaslatról a szervezet szombati fővárosi közgyűlésén döntöttek.

Felsőoktatás MTI

HÖOK: párttag nem lehet hallgatói önkormányzat tagja

Elolvasom

A fiatalok lakhatási problémáinak kezeléséről, az egyetemi, főiskolai és kollégiumi ingyenes wifiről, valamint a politikai ifjúsági szervezetek felsőoktatási jelenlétéről egyeztetett a Fidelitas és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK): bár az utóbbi ügyben eltérő az álláspontjuk, a lakhatás és az internetelérés fejlesztésében közös nevezőre jutottak.

Felsőoktatás Eduline

A hallgatók harmada nem kap diplomát

Elolvasom

Jelentősen csökkent az utóbbi években a lemorzsolódás a hazai felsőoktatási intézményekben, de még így is nagyon magas – tudta meg a Magyar Nemzet. A hallgatóknak több mint a harmada képtelen megszerezni a diplomáját.

Felsőoktatás Eduline

A HÖOK szerint nincs baj az egyetemek fejére ültetett testülettel

Elolvasom

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája nem utasítja el a konzisztóriumi rendszert, a testületben viszont a hallgatók képviselőjét is látni akarják. Az egyetemi szenátusokban úgy tűnik, nem szűkül a jogkörük - ha erre mégis sor kerül, vagy a megígért szakok nem maradnak meg, a HÖOK elnöke szerint ők is beszállhatnak a tüntetésekbe.

Felsőoktatás MTI

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a HÖOK közgyűlése

Elolvasom

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati közgyűlésén. A charta egyebek között rögzíti, hogy a hallgatói érdekképviseletet ellátó hallgatóknak tiszteletben kell tartaniuk önmaguk és mások emberi méltóságát - közölte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke a Dunaújvárosban tartott közgyűlés után az MTI-vel.

Felsőoktatás MTI

Etikai kódexet készít a HÖOK

Elolvasom

Szakmai-etikai charta kidolgozása kezdődött meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájánál (HÖOK), a magatartásmintákat rögzítő dokumentumot februárban fogadhatják el. Erről Gulyás Tibor, a HÖOK január 1-én hivatalba lépett új elnöke beszélt az MTI-nek adott interjúban, kitérve arra is, hogy a charta létrejöttét a gólyatábori történések is időszerűvé tették. A kidolgozáskor az ombudsmani ajánlásokat is tanulmányozni fogják.

Felsőoktatás MTI

Gólyatábori nemi erőszak: bekeményített a HÖOK

Elolvasom

Azonnali hatállyal lemondásra szólít fel a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke minden olyan ELTE kari hallgatói tisztségviselőt, aki a gólyatáborokban történt erőszakos bűncselekmények idején hivatalban volt, a szervezéshez bármilyen köze lehetett.

Felsőoktatás MTI

Nemi erőszak a gólyatáborban: megszólalt a HÖOK

Elolvasom

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke szerint kirívó és példátlan, ami az Eötvös Loránd Tudományegyetem gólyatáborában történt, ugyanakkor számos, a hallgatói önkormányzatok (HÖK) által példaértékűen szervezett gólyatábor zajlik.

Felsőoktatás Eduline

Elektronikus hallgatói válsztásokat tarthatnak az egyetemek?

Elolvasom

Az egész országban bevezethetik az elektronikus hallgatói választások és szavazások rendszerét - tájékoztatta az eduline-t a kezdeményezést szorgalmazó Horváth Dávid netminiszterelnök. Az elképzelést közel húsz felsőoktatási intézmény és a HÖOK elnöke is támogatja, de a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) is csatlakozott.

Felsőoktatás Eduline

Egyeztetne a pártokkal a HÖOK

Elolvasom

Párbeszédet kezdeményez az országos listát állító pártokkal a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), amely személyes egyeztetésre hívja a miniszterelnök-jelölteket, hogy közösen gondolkozzanak az egyetemek és főiskolák jövőjéről.

1 2 3 4 5 6 7
11