Felsőoktatás Eduline

Tényleg döbbenetesen alacsonyak az ösztöndíjak: felkopik az álla annak, aki erre vár

Elolvasom

A kormány nem hajlandó emelni a jelenlegi ösztöndíjakon, így a felsőoktatásban tanulók egyre magasabb megélhetési költségekkel és stagnáló jutattásokkal szembesülnek. Ha valakit a szülei nem tudnak támogatni egyetemi évei alatt, kénytelen munkát vállalni a tanulás mellett, vagy hosszú évekre eladósodni. Mire elég ma egy átlagos ösztöndíj a felsőoktatásban?

Felsőoktatás MTI

Valami még eszébe jutott a HÖOK-nak a CEU-ügyről

Elolvasom

Jövőkép programot indít a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a kezdeményezés célja, hogy feltárják és összegezzék a felsőoktatás területén jelentkező feszültségeket, problémákat - közölte Gulyás Tibor, a hallgatói szervezet elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Felsőoktatás Eduline

Hozzáfog az ösztöndíjreformhoz a HÖOK

Elolvasom

Komoly emelést és átfogó reformot tervez az ösztöndíjak és szoctiális támogatások terén a Gulyás Tibor vezette HÖOK. Nem csak egyszerűen több pénzt kérnének a kormánytól, hanem átfogó terveket fogalmaznak meg a hallgatók hétköznapi terheinek csökkentésére. A cél, hogy a lehető legnagyobb mértékben a tanulmányaikra koncentrálhassanak a jól teljesítő hallgatók, melyhez érdemi támogatást kaphatnak.

Felsőoktatás MTI

HÖOK: nőnie kell az ösztöndíjaknak

Elolvasom

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a hallgatói ösztöndíjak növelését kezdeményezi 2017-től - az erről szóló javaslatról a szervezet szombati fővárosi közgyűlésén döntöttek.

Felsőoktatás MTI

HÖOK: párttag nem lehet hallgatói önkormányzat tagja

Elolvasom

A fiatalok lakhatási problémáinak kezeléséről, az egyetemi, főiskolai és kollégiumi ingyenes wifiről, valamint a politikai ifjúsági szervezetek felsőoktatási jelenlétéről egyeztetett a Fidelitas és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK): bár az utóbbi ügyben eltérő az álláspontjuk, a lakhatás és az internetelérés fejlesztésében közös nevezőre jutottak.

Felsőoktatás Eduline

A hallgatók harmada nem kap diplomát

Elolvasom

Jelentősen csökkent az utóbbi években a lemorzsolódás a hazai felsőoktatási intézményekben, de még így is nagyon magas – tudta meg a Magyar Nemzet. A hallgatóknak több mint a harmada képtelen megszerezni a diplomáját.

1 2 3 4 5 6 7
11