Felsőoktatás Eduline

Kihúzná a hallgatói szerződések méregfogát a HÖOK

Elolvasom

A munkanélküli pályakezdők és az orvostanhallgatók is jól járnak, ha rábólint a kormány a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) javaslatára, amely több ponton puhítana a hallgatói szerződések tartalmán. Először azonban a HÖOK-nak kell döntenie arról: tüntet vagy tárgyal.

Felsőoktatás Ivanyos Judit

Ennyi pénzből él a magyar egyetemista: 20-40 ezer forint ételre, kolira, utazásra

Elolvasom

Húszezer forintnál kevesebből él az egyetemisták és főiskolások ötöde, minden második hallgató pedig 20-40 ezer forintból gazdálkodik havonta - derül ki a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) 2012-es felméréséből. A diákok fele már tanulmányai mellett is dolgozik, de a legtöbben így is szülői segítségre szorulnak. Mennyiből él, mire költ a magyar egyetemista?

Felsőoktatás Czervan Andrea

"Addig tüntetünk, amíg el nem fogadja a kormány a diákok hat pontját"

Elolvasom

Nyolcpontos megállapodás-tervezetet fogalmazott meg a Hallgatói Hálózat, a diákszervezet továbbra is hallgatói szerződés eltörlését, a felsőoktatás állami támogatásának növelését és a kancellári rendszer bevezetésének visszavonását követeli a kormánytól. Látnak-e esélyt arra, hogy az erőforrás-miniszter tárgyal majd a javaslatokról? Meddig tarthatnak a tüntetések? Füzessi Károllyal, a Hallgatói Hálózat egyik tagjával beszélgettünk.

1 2 3 4 5 6 7
11