Közoktatás Eduline

Siralmas a pályakezdő pedagógusok bére, elmarad a "vérfrissítés"

Elolvasom

A pedagógusbérek elvesztették vonzerejüket, a nélkülözhetetlen vérfrissítés jelentkezők hiányában elmarad, a pályán lévők átlagéletkora rohamosan növekszik, a tanárképző intézményekből kikerülők száma meg sem közelíti a nyugdíjba vonulókét - véli a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének volt elnöke.

Közoktatás Eduline

"Egy másodpercre sem bíznak meg a tanárokban, így megy ez, már hosszú évek óta"

Elolvasom

„A naptárban június első vasárnapja a pedagógusoké. Ez azonban csak egy álszent, lózungokkal, és hamis ígéretekkel teli alkalom. Az igazi pedagógusnap szeptember elsejétől, június közepéig tart, hétfőtől – péntekig” – szögezi le a hvg.hu-n megjelent írásában Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) volt elnöke.

Közoktatás Eduline

Már olyan "tanárt" is felvennének egy pécsváradi iskolába, aki egy évet elvégzett a tanárképzőn

Elolvasom

Legalább 1300 álláshely betöltetlen a Klebelsberg Központ által fenntartott iskolákban, hetente több tízezer tanórát csak a túlóráztatással tudnak megtartani - írja a Népszava, amely szerint egy pécsváradi általános iskolába már olyan tanárt is felvennének, akinek még nincs képesítése, de legalább egy évet elvégzett a tanárképzőn

Közoktatás Eduline

Jön a szigor a középiskolai felvételin 2019-től, sokan szorulhatnak ki a gimikből

Elolvasom

Szakmaiatlan elképzelés, amely elveszi a szülőktől és a diákoktól a döntés jogát - így jellemezte a középiskolai keretszámok és a kötelező felvételi bevezetésének tervét az egyik pedagógus szakszervezet vezetője az Eduline-nak. Nagy változások jönnek 2019-től a középiskolai felvételin, a szigorítást sok nyolcadikos a saját bőrén érzi majd.

Közoktatás Nagy Barnabás

Kirúgásokkal kezdődhet a tanév, a szerencsésebb tanárok ingázhatnak

Elolvasom

A Civil Közoktatási Platform szerint már el is kezdődtek az elbocsátások amiatt, hogy az új tanterv szerint összevontan oktatják a természettudományos tárgyakat a szakgimnáziumokban. Mendrey László szerint napokon belül kiderül, ki tarthatja meg az állását, és kinek kell mennie. A köztes megoldás sem tűnik életszerűnek.

Közoktatás Eduline

Vendégtanulók: A PDSZ szerint a diákokon kísérletezik a kormány

Elolvasom

Az oktatásért felelős államtitkár lapunknak adott interjújában vázolta, hogy szeptembertől vendégtanulóként kell két iskola között ingáznia azoknak a diákoknak, akik a szakgimnáziumukban oktatott természettudományos tárgy mellett másikból is szeretnének érettségizni. A földrajzi és logisztikai akadályok, valamint az iskola és a tanár munkakörének határai miatt ezt megoldhatatlan feladatnak látja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

1 2 3 4 5