szerző:
Eduline

A Pedagógus Szakszervezet belügyének tartja a másik érdekképviselet, a PDSZ elnöke, hogy széthúzás van a szakszervezet vezetésében.

©

Mendrey László szerint a véleménykülönbség elfogadható, de nem tartja szerencsésnek az időzítést. A HírtTV Reggeli járat című műsorában azt mondta: a választások előtt két hónappal épp összefogásra lenne szükség, hogy változást lehessen elérni az oktatásban. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pedagógus Szakszervezet csatlakozik a kormány által létrehozott köznevelési kerekasztal munkájához, egyik megyei vezetőjük úgy vélekedett, hogy ha csatlakoznak a kerekasztalhoz, azt a Fidesz meg fogja hálálni. A kijelentés megosztotta a szakszervezet vezetését is. Galló Istvánné elnök és Mendrey László, a PDSZ elnöke is úgy látják, egy ilyen lépés legitimálná a kormány oktatáspolitikáját, amit ők évek óta következetesen bírálnak.

Megszólalt a PDSZ: nem veszünk részt a kormányzati látványpékség munkájában

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) továbbra sem vesz részt a köznevelési kerekasztal munkájában - közölte a szakszervezet. „Tudomásunkra jutott, hogy a Pedagógusok Szakszervezete, Országos Választmányának döntése alapján, részt kíván venni a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal munkájában.

A kormányzat megítélése, a Fidesz népszerűsége épp akkor csökkent jelentősen a választani tudók, amikor a nagy diákmegmozdulások voltak. 2014 előtt, akkor is komolyabb diák és pedagógus megmozdulások voltak, milyen dühvel és szakszerűséggel verte szét a különböző szervezeteket, diákhálózatokat az akkori kormányzat. A szakszervezetekhez nem nyúltak és remélem nem is fognak, most azonban látni lehet, hogy van egy olyan fajta hangulat, amely arról szól, hogy itt bizony jó lesz, hogyha odafigyelünk” – jelentette ki a Hír TV-ben a PDSz elnöke.

PDSZ: eddig senkit nem zavart, hogy nem készült az iskolákban honvédelmi terv

Eddig is kötelező lett volna terrorellenes intézkedési tervet készíteni az iskolákban, ám a egyik tanári szakszervezet elnöke szerint a pedagógusok nem is tudtak arról, hogy van ilyen kötelezettségük. Ahogy arról korábban beszámoltunk, terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának.