szerző:
Eduline

„A naptárban június első vasárnapja a pedagógusoké. Ez azonban csak egy álszent, lózungokkal, és hamis ígéretekkel teli alkalom. Az igazi pedagógusnap szeptember elsejétől, június közepéig tart, hétfőtől – péntekig” – szögezi le a hvg.hu-n megjelent írásában Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) volt elnöke.

©

„Az igazi megmérettetés, a valódi kihívás és őszinte elismerés a tanteremben, a folyosókon, a kirándulásokon, a színházlátogatásokon, s még számtalan helyszínen vár arra, aki a pedagógus hivatást választotta” – olvasható a hvg.hu-n.

A PDSZ volt elnöke hozzáteszi: a közoktatás robotosainak semmit nem jelentenek a hivatalosságok – valóban semmit sem jelentő – üresen kongó szavai. „Azoké, akik elvették annak lehetőségét, hogy a pedagógus alkotó, felelős értelmiségiként foglalkozzon a rábízottakkal. A „nagy testvér” figyel, be és kioszt, előír, ellenőriz és elszámoltat. Mindezt a végtelenségig centralizálva. Mert egy másodpercre sem bíznak meg a tanárokban. Így megy ez, már hosszú évek óta. Mert hagyjuk. Hosszú-hosszú évek óta” – írja.

Tényleg lasszóval kell fogni a tanárokat? Már most hirdetéseket adnak fel az iskolák

Még másfél hónap van hátra a 2017/2018-as tanévből, de sok iskola már most tanárokat, tanítókat és intézményvezetőt keres. A Pénzcentrum korábban azt írta, az állami iskolák mellett rengeteg alapítványi iskola keres tanítót és tanárt a 2018/2019-es tanévre. Utánajártunk, jelenleg hány álláshirdetést lehet találni a közszolgálati állásportálon.