Felsőoktatás Eduline/MTI

Még nincs döntés az idei Erasmus ösztöndíjakról

Elolvasom

A kormány azt szeretné, hogy anyagi veszteség nélkül, a lehető legkisebb adminisztrációs teherrel járjon az, ha megszakadt, vagy meghiúsult részvételük az ösztöndíjprogramban - mondta a felsőoktatásért is felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

Felsőoktatás Eduline

Te is jelentkezhetsz ingyenes dán egyetemekre

Elolvasom

Magyar hallgatók tízezrei fordulnak meg külföldi egyetemeken, túlnyomó többségük ingyenes programokat, főként az Erasmust választva. Azonban számos külföldi egyetemen nem csak 1-2 félévre, hanem a diploma megszerzéséig is ingyen tanulhattok, ezúttal az ebben élen járó dánokat mutatjuk be.

Közoktatás Eduline

Keveset tudnak a gyerekek az EU-ról, felpörgetnék a közoktatásban

Elolvasom

Az Európai Unió polgárainak közel fele alig tud valamit az közösség működéséről, több mint felük úgy érzi, hogy nincs beleszólási lehetőségük a döntéshozatalba. A fiatalok különösen motiválatlanok, ezért az EU egy új oktatási irányelv lefektetését, az EU működésének alaposabb tanítását tervezi.

Felnőttképzés Eduline

Mit kezdhet magával az Y generáció a munkaerőpiacon?

Elolvasom

Az 1980 után született fiatalokat megszerezni és megtartani is nehéz a munkáltatóknak. Pedig az Y generáció tagjai okosak, nyitottak és tehetségesek – állították a Tempus Üzleti Kávéház résztvevői, akik azt is megerősítették, hogy a nemzetközi ösztöndíjprogramokban részt vett fiatalok olyan készségekkel rendelkeznek, amelyek nagyon is keresettek a munkaerőpiacon.

1 2