A TANOSZ felmérése elég egyértelmű, a szülők visszasírják a magánkiadók termékeit.  Tovább »

Ki a kövér disznó és ki a deviáns kismalac?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Szakértői vélemény szerint kiugróan magas összegért dolgoztak a nyolcadikos állami történelemkönyven a szerzők.  Tovább »

A menekültekről szól a földrajzkönyv egyik fejezete.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem egyszerű a célul kitűzött "átpolitizáltságtól mentes, szakmai" munkához tartani magát a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének, ha csak olyan...  Tovább »

Úgy tűnik, hogy nem jött be az államosított tankönyvpiac, a régi tankönyvek felé fordulnak az iskolák, hiába mondta az állam, hogy azok nem...  Tovább »

Mit számít az az egy betű, ezért már ne hívjuk vissza- gondolhatták a gondos szerkesztők.  Tovább »

Pedig ez már az állami tankönyvek javított kiadása.  Tovább »

Az egyik hetedikes tankönyv még azt feltételezi, hogy a diákok nem olvasták el a könyvet. Egyetlen előnye van, hogy olcsó.  Tovább »

Az új állami tankönyveket író Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megkérdezte a tanároktól, hogy használnák-e a könyveiket. Siralmas eredményt kaptak.  Tovább »

Megnézheti magát, aki ebből készülne az érettségire: szakmai hibák, rossz térképek és források, zavaró fogalomhasználat.  Tovább »

Már az Árpád-korból is ismerünk tankönyveket, de mikor volt az első nagy állami szabályozás?  Tovább »

Több szabályt is gumiszerűnek vél a Tanítanék Mozgalom, mely a tankönyvrendelési lehetőségekre vonatkozik, ezen túl elégedetlenek a kínálattal...  Tovább »

Éles vita folyt a Történelemtanárok Egyletének (TTE) rendezvényén a kísérleti ötödikes és kilencedikes tankönyvről.  Tovább »

Száz nappal ezelőtt küldött levelet Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkárnak a Magyartanárok Egyesülete (ME) és a Történelemtanárok...  Tovább »

hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X