Elmarasztalta Magyarországot kedden a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) a tankönyvpiac állami monopolizálása miatt, kimondván: a...  Tovább »

Sikerrel lezárult a tankönyvek kiszállítása az iskolákba - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Hiába szerették volna meghosszabbítani a magánkiadók tankönyveik engedélyét, ezt eljárás nélkül elutasították.  Tovább »

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint az egységes tankönyv és tananyag segítség a hátrányos helyzetű diákoknak, akiket a...  Tovább »

hirdetés

Az új Nemzeti alaptanterv tervezetét pár napon belül hozzák nyilvánosságra, néhány elemről már terjednek a hírek.  Tovább »

A Népszava úgy tudja, a kormány azt tervezi, hogy az iskolák a jövőben kétféle tankönyv közül választhatnak majd: egy állami és egy egyházi...  Tovább »

Pert indít az Oktatási Hivatal ellen öt magánkézben lévő tankönyvkiadó, miután több tankönyvük esetében elutasították hosszabbítási kérelmüket -...  Tovább »

"A pedagógusok szabad tankönyvválasztáshoz való joga az állam által garantált" - ismételte el sokadszorra Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások...  Tovább »

Elfogadható és eredményes lehet-e, ha az egyéni szabadság "némi korlátozásával" és "egy kis kegyetlenséggel" veszi rá az állam a cigány szülőket...  Tovább »

A TANOSZ felmérése elég egyértelmű, a szülők visszasírják a magánkiadók termékeit.  Tovább »

Ki a kövér disznó és ki a deviáns kismalac?  Tovább »

Szakértői vélemény szerint kiugróan magas összegért dolgoztak a nyolcadikos állami történelemkönyven a szerzők.  Tovább »

A menekültekről szól a földrajzkönyv egyik fejezete.  Tovább »

Nem egyszerű a célul kitűzött "átpolitizáltságtól mentes, szakmai" munkához tartani magát a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének, ha csak olyan...  Tovább »

Úgy tűnik, hogy nem jött be az államosított tankönyvpiac, a régi tankönyvek felé fordulnak az iskolák, hiába mondta az állam, hogy azok nem...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X