szerző:
Eduline

A TANOSZ felmérése elég egyértelmű, a szülők visszasírják a magánkiadók termékeit.

A Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete szülői kérdőíveket küldött szét a tankönyvhelyzetről, ennek eredményeit pedig most közölték.

A válaszadók elsöprő többsége nem ért egyet azzal, hogy a tankönyvkiadásnak állami monopóliumnak kell lennie, az állami tankönyvekről pedig szintén ennyien gondolják, hogy rossz minőségűek. A megkérdezettek egyöntetű véleménye, hogy szabaddá kéne tenni a tankönyvválasztást Magyarországon.

 

Botrányos feladat került egy nyolcadikos földrajztankönyvbe

Ki a kövér disznó és ki a deviáns kismalac? Egy politikailag sajátos, német- és unióellenes karikatúrát szerkesztettek feladatként egy nyolcadikosoknak szóló földrajz tankönyvbe szúrta ki a huppa.hu . Bár a tankönyvet nem nevezték meg, végüls kiderült, hogy az állami kísérleti 8. osztályos földrajztankönyvről van szó (lásd a Frissítést).

A kormány nagy eredményként hivatkozik arra, hogy az állami monopólium révén olcsóbbak lettek a tankönyvek. Ezzel a megkédezettek többsége szintén nem ért egyet, szerintük nem érezhető az árcsökkenés.

A felmérésből az is pontosan kiderül, hogy a szülők jobban kedvelik a magánkiadók könyveit, legalább arról számoltak be, hogy jobb szeretnének olyan iskolához tartozni, amely még megrendeli azt a kevés nem állami könyvet, ami a törvény egyelőre megenged.

A felmérés összes eredményét megtaláljátok a dokumentumban.

 

szuloi-kerdoiv by eduline.hu on Scribd