Közoktatás Edupress

Továbbképezték a tanárokat

Elolvasom

Négyszáz tanár és rendszergazda vett részt az augusztus 22. és 24. között rendezett Microsoft nyári tanártovábbképző kurzusán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az ingyenes képzésen a számítástechnika-tanárok és rendszergazdák elkülönített csoportokban, testre szabott tematika alapján ismerkedhetett meg a szoftvercég újdonságaival.

Közoktatás Edupress

234. tanévét nyitotta meg az EKF

Elolvasom

Az egri Eszterházy Károly Főiskola Líceum Díszudvarán nyilvános tanévnyitó és arany díszoklevél átadó ünnepi szenátusülés keretében hivatalosan is megnyitották a 234. tanévet szeptember 7-én délelőtt.

Közoktatás Edupress

A BMF-en többen kezdik az évet mint tavaly

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) Szenátusa Ünnepi Ülését szeptember 3-án rendezte a Magyar Állami Operaházban, melyet megtisztelt jelenlétével számos hazai és külföldi társintézmény, akadémiai kutatóhely vezetője.

Közoktatás Edupress

Elkezdődött a gólyatábor Dunaújvárosban

Elolvasom

A Dunaújvárosi Főiskolára az idei felvételik után összesen 1571 gólya iratkozhat be az intézménybe, közülük 843-an nappali, 728-an levelező tagozatra. Még a tanévkezdés előtt sokukra vár a már hagyományossá vált gólyatábor, amely szeptember 5-én kezdődött.

Közoktatás Edupress

Ismét notandij.hu a HÖOK gondozásában

Elolvasom

Ismét aktívan üzemel a notandij.hu a Hallgatói Önkormánzat Országos Konferenciája gondozásában. A portál célja, hogy a tandíj kérdéséről és a múlt héten kezdődő tandíjellenes demonstrációsorozatról tájékoztassa a hallgatókat.

Közoktatás Edupress

Néhány hallgató diákigazolvány nélkül maradt

Elolvasom

Több idén felvett gólya nem élhet még az utazási kedvezmény lehetőségével, mert nem érkeztek meg a diákigazolványok néhány felsőoktatási intézményebe-adta hírül az Új Néplap. Kisfaludi László, a Diákigazolvány Ügyfélszolgálat vezetője felhívta a figyelmet, hogy a hallgatók igényelhetnek ideiglenes diákigazolványt az intézményüktől erre az időszakra.

Közoktatás Edupress

Nyelvparádé 2007

Elolvasom

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a nyelvtanulási lehetőségek kiállítását, a Nyelvparádét a RendezvényParádé Kft. és a Tudomány Nyelviskola szeptember 7-8-9-én, mindennap 10 órától a WestEnd City Center Millennium Tetőteraszán. Az ingyenes rendezvény célja, hogy a látogatókat megismertesse a nyelvtanulási lehetőségekkel, információt nyújtson a különböző nyelviskolákról, külföldi nyelvtanfolyamokról, nyelvkönyvekről vagy nyelvvizsgáról.

Közoktatás Edupress

Főiskolai tanári kinevezéseket adott át Hiller István

Elolvasom

Hiller István oktatási miniszter a Néprajzi Múzeumban főiskolai tanári kinevezéseket adott át, szeptember 10-én. A kinevezett tanároktól Hiller István azt kérte, hogy dolgozzanak együtt a magyar felsőoktatás színvonalának megerősítéséért, valamint, hogy az ország oktatása bekerüljön a világ élvonalába, és képes legyen ottmaradni.

Közoktatás Edupress

Megnyitja kapuit a pécsi Egyetemi Könyvtár

Elolvasom

Az Európa Tanács által indított Európai Örökség Napok rendezvénysorozathoz kapcsolódóan a pécsi Egyetemi Könyvtár megnyitja kapuit az érdeklődők előtt szeptember 15-én. A látogatók a Szepesy Ignác utcában található, Pécs egyik legszebb és legnagyobb klasszicista műemléképületét tekinthetik meg.

Közoktatás Edupress

Országos Felsőoktatási Tanévnyitó a Műegyetemen

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szeptember 3-án, hétfőn fél tizenegykor tartja 226. tanévének megnyitó ünnepségét, mely az országos felsőoktatási tanévnyitó ünnepség is. A tanévnyitón ünnepi beszédet mond Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Molnár Károly rektor.

Közoktatás Edupress

Ötödik tanévét kezdi meg a Digitális Középiskola

Elolvasom

Lezárult a Digitális Középiskola program kísérleti fázisa, hiszen a 2006/2007 tanév befejeztével leérettségizett az első végzős osztály. A Digitális Középiskola program, mely újdonságnak számít, ezentúl általános elfogadott képzésként folytathatja működését.

Közoktatás Edupress

A BMF együttműködik a Lufthansával

Elolvasom

Együttműködési megállapodást ír alá a Budapesti Műszaki Főiskola és a Lufthansa Technik Felsőoktatási Intézmények Kapcsolattartási és Utánpótlási Központja szeptember 7-én, a főiskola józsefvárosi kampuszán.

Közoktatás Edupress

Sólyom László egyetemi tanári kitüntetéseket adott át

Elolvasom

Sólyom László harmadik alkalommal adta át az egyetemi tanári kinevezéseket, amely kapcsán úgy fogalmazott, ezalatt a három év alatt is folytatódott az egyetemi világ forrongása: integráció, Bologna, finanszírozási kérdések, felszámoló biztosok és menedzserek, folyamatosan növekvő hallgatói létszám, benne élesen elkülönülve az egyre rosszabb előképzettségű tömeg és az egyre jobb, vékony elitréteg.