szerző:
Eduline

December 10-ig lehet jelentkezni a 2014-es központi középiskolai felvételire - aki ezt nem teszi meg, csak olyan intézményben kezdheti meg tanulmányait szeptemberben, amely nem köti írásbeli vizsgához a diákok felvételét. Itt vannak a legfontosabb tudnivalók.

Minden középiskola tart felvételit?

A középiskolák körülbelül fele köti az írásbeli vizsga teljesítéséhez a diákok felvételét. Az Oktatási Hivatal november közepén hozta nyilvánosságra ezeknek az intézményeknek a listáját (itt nézhetitek meg, hogy a kiválasztott iskola ezek közé tartozik-e).

Hogyan kell jelentkezni a központi felvételire?

Az Oktatási Hivatal oldalán találjátok a középiskolai írásbeli felvételi jelentkezési lapját, a négyosztályos középiskolákba, valamint a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők űrlapját is innen tölthetitek le.

©

Mikor tartják a vizsgát?

A 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumokba, a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők is 2014. január 18-án 10 órától vizsgáznak. A pótló írásbeli vizsga időpontja január 23-án 14 óra - ezt azok írhatják meg, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!