Közoktatás Eduline

Rétvári: nem igazak a felső tagozatok "generális összevonásáról" szóló hírek

Elolvasom

„Mindenekelőtt cáfolnom kell a felső tagozatok generális összevonásáról szóló híreket. A kormány nem döntött ilyen javaslatról” – így válaszolt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Ander Balázs írásbeli kérdésére. A jobbikos országgyűlési képviselő azt kérdezte a tárcától, egyetértenek-e abban, hogy az iskolabezárás egyenlő a vidékpusztítással.

Közoktatás Eduline

A kezdő pedagógusbért 45 százalékkal kellene azonnal emelni a Nemzeti Pedagóguskar szerint

Elolvasom

A garantált bérminimumhoz kellene kötni a pedagógusok illetményalapját, a pálya első tíz évében dinamikusabban kellene emelkedniük a fizetéseknek, szükség lenne valódi differenciálási és jutalmazási lehetőségre, béren kívüli juttatásokra, a pályakezdők támogatására – többek között ilyen javaslatokat tett közzé a Nemzeti Pedagóguskar.

Közoktatás Eduline

Új bérrendszert kaphatnak a szakképző iskolák szakoktatói

Elolvasom

Speciális szakképzési minősítési rendszer kialakítására törekszenek, amellyel növelni akarják az oktatók anyagi elismerését – többek között ezt mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Közoktatás MTI

Nemsokára kormány elé kerül a szakképzés átalakítása

Elolvasom

Intézkedési tervet dolgoz ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a már elfogadott Szakképzés 4.0 stratégia alapján, és azt még tavasszal a kormány elé viszi - jelentette be a tárca szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

1
4 5 6 7 8
714