szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pár nap van hátra az iskolakezdésig, mégis elég nagy a káosz az iskolai szabályok terén, több külföldi országban kötelezővé tették a maszk viselését. Összeszedtük a hét legfontosabb híreit röviden.

Kezdődik a tanév

A WHO szerint 12 éves kortól mindenkinek maszkot kellene hordania, több országban be is vezették a kötelező maszkviselést. Kötelező lesz az orrot és a szájat elfedő maszk viselete Görögországban, de például a rossz járványügyi mutatók miatt Koszovóban két héttel elhalasztották az iskolakezdés időpontját, Dél-Koreában pedig ismét átállnak a digitális oktatásra.

A határ mellett élő szülők sok helyen aggódnak, ugyanis kiderült, hogy tesztelés nélkül is érkezhetnek majd diákok a piros besorolású Ukrajnából. Közben kiderült, hogy minden iskola az adottságainak megfelelően választhatja ki azokat az eljárásokat, szabályokat, amelyek biztosítani tudják a járvány megelőzését és esetenkénti előfordulásnál a gyermekek ellátását – ezt Kásler Miklós mondta a héten.

Kásler Miklós szintén a héten jelentette be, hogy bruttó 500 ezer forintot kap több mint 10 ezer tanár. Később a PDSZ arról írt, hogy ez a támogatás valójában egy pályázat.

A britek készítettek egy tanulmányt, ami szerint a koronavírus ritkábban terjed az iskolákban, az Egyesült Királyság vezető orvosszakértője szerint pedig nagyobb károkat okozhat, ha nem nyitnak ki az iskolák, mint maga a járvány.

Koronavírus a gólyatáborokban

A Szent István Egyetem közölte, hogy a gólyatábor résztvevői és szervezői közül 5 embernél mutatták ki a Covid-19-et, mind tünetmentesek, és nem hagyják el az otthonukat. A Corvinus gólyatáborában is találtak koronavírusos hallgatókat, négy hallgatónál mutatták ki. Néhány nappal később kiderült, hogy Pécsen is voltak koronavírusos hallgatók a gólyatáborban.

Dátumok és ponthatárok

Nem csak az általános és középiskolákban kezdődik el a tanítás jövő héttől, hanem az egyetemeken is, itt tudjátok megnézni a legfontosabb dátumokat és szabályokat. Az őszi félév az iskolakezdés mellett az őszi érettségikről is szól majd, itt találjátok az időpontokat, szabályokat, árakat és a nyilvános anyagokat. Ezen a héten hirdették ki a 2020-as pótfelvételi ponthatárait is, részletesebben itt írtunk róla.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!