szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Szent István Egyetem Budai Campus hallgatóinak augusztus 15. és 19. között, Szarvason rendezett gólyatáborban koronavírusos megbetegedés történt.

Az egyetem közölte, hogy a gólyatábor résztvevői és szervezői közül 5 embernél mutatták ki a Covid-19-et, mind tünetmentesek, és nem hagyják el az otthonukat az előírt két hétig - írja egyetemi közleményre hivatkozva a 444.hu.

Az egyetem szerint megtették a megfelelő övintézkedéseket: regisztrációnál és a tábor egész terültén több pontban voltak kézfertőtlenítők, és naponta ment a résztvevők non-kontakt hőmérőzése. A résztvevők maszkot vittek a táborba, amit az odavezető úton is viselniük kellett.

A Szent István Egyetem vezetése közölte, hogy jelen ismereteik szerint az egyetem campusai továbbra sem érintettek a fertőzéssel. Az egyetem közölte, hogy a járványhelyzetre való tekintettel nem tartja meg a további gólyatáborait.

Meddig kell igényelnetek a diákhitelt, ha már októberben szeretnétek megkapni az összeget?

Diákhitelből fizetnétek az egyetemi tandíjatokat, vagy a szabadfelhasználású Diákhitel1-el pótolnátok ki a havi kiadásaitokat? Ha a diákhitel folyósításának első időpontjában szeretnétek megkapni a kölcsönt, akkor az igénylés határidejét már most érdemes megjegyeznetek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!