szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tünetmentes, de koronavírusos gólyák akár egy napig is együtt lehettek a többiekkel.

Két hallgatónál is kimutatták a koronavírus-fertőzést a Pécsi Tudományegyetem (PTE) sikondai gólyatáborában – írja a Bama. Több mint 150-en voltak a rendezvényen, közülük 43-an kerültek karanténba.

Az egyetem hallgatói önkormányzatának honlapjára szerdán kikerült egy közlemény, amely szerint a táborba lépéskor a hallgatók érintésmentes testhőmérséklet-mérésen, valamint előszűrésen vettek részt. 

A hallgatói önkormányzat – az egyetem vezetőségével egyeztetve – azt a döntést hozta, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a további gólyatáborokat nem tartják meg, a már befizetett részvételi díjakat visszafizetik.

Azonban nem ez az első eset, a héten kiderült, hogy a Szent István Egyetem Budai Campus hallgatóinak augusztus 15. és 19. között, Szarvason rendezett gólyatáborban koronavírusos megbetegedés történt. Illetve négy hallgatónál mutatták ki a koronavírust, miután hazamentek a Budapesti Corvinus Egyetem bükkszéki gólyatáborából.

A Corvinus gólyatáborában is találtak koronavírusos hallgatókat

Négy hallgatónál mutatták ki a koronavírust, miután hazamentek a Budapesti Corvinus Egyetem bükkszéki gólyatáborából - értesült a 444.hu.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!