Érettségi-felvételi Csik Veronika

"34 nap van hátra, de nincs semmi segítségünk" - így éreznek az idei érettségizők

Elolvasom

„Még arra sincs lehetőségünk, hogy az iskolában kiscsoportos foglalkozásokon vegyünk részt, mert egy tanárunk megfertőződött, és azóta leállították a személyes konzultációkat” – írta az Eduline egyik olvasója, aki idén érettségizik. Hétfőn azt kérdeztük tőletek, érettségizőként mit gondoltok a jelenlegi helyzetről, hogyan látjátok a felkészülési időszakot, és mit gondoltok az iskolák április 19-i nyitásáról. Rengeteg e-mail érkezett, ezekből válogattunk.

Érettségi-felvételi Csik Veronika

Érettségizők a tantermekben két héttel a vizsgák előtt - megéri vagy felesleges kockázat?

Elolvasom

A jelenlegi tervek szerint április 19-től az általános iskoláktól a középiskolákig mindenhol elindulhat a személyes oktatás. Az érettségik előtt két héttel azonban sokakban felmerül a kérdés, mennyire lehet biztonságosan visszaengedni a diákokat egy olyan közösségbe, ahol csak a tanárok lesznek beoltva. Szavazzatok, szerintetek mi lenne a legjobb döntés.

Érettségi-felvételi Csik Veronika

Komoly ellenszenvet váltott ki az érettségizők petíciója, pedig csak egy kis könnyítést kérnek

Elolvasom

Egy átlagos tanév 180 tanítási napból áll. Az idén érettségiző évfolyam tavaly március óta összesen 147 napot töltött otthon, és még mindig nincs vége a digitális oktatásnak – erre hívta fel a figyelmet egy végzős középiskolás, akinek posztja néhány nap alatt több ezer emberhez jutott el.

Érettségi-felvételi Eduline

Emelt szintű érettségi 2021: szóbeli témakörök és mintatételek egy helyen

Elolvasom

Kevesebb mint másfél hónap és kezdődik az érettségi időszak, ezért most összegyűjtöttük nektek az emelt érettségi témaköröket magyarból, matekból, töriből, bioszból, fizikából, kémiából, informatikából, illetve föciből. Ezen kívül még azokra is gondoltunk, akik angolból vagy németből fognak emeltezni – nekik mintafeladatokkal készültünk.

Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Kilenc éve nem jelentkeztek olyan sokan jogászképzésre, mint idén

Elolvasom

Nyolcezren jelentkeztek jogi alap-, osztatlan és mesterszakokra a 2021-es felvételin, ezzel kilencéves rekord dőlt meg – derül ki a csütörtökön nyilvánosságra hozott adatokból. A felvételizők száma a terület legnépszerűbb szakján, az ötéves jogászképzésen is megugrott. Nem véletlenül: a kormány tavaly lazított a felvételi feltételeken, a vidéki jogi karokon a korábbinál jóval könnyebb állami ösztöndíjas helyet szerezni.

1 2 3 4 5 6 7
439