Érettségi-felvételi Eduline

Ahol minden diák megbukott az érettségin: megvan a vizsgálat eredménye

Elolvasom

Az utóbbi évek leggyengébb eredményét érték el a Kovászna megyei végzősök az idei tavaszi érettségin: két sepsiszentgyörgyi szakközépiskolában egyetlen érettségiző diák sem ment át a vizsgákon, de máshol is magas volt a bukás aránya. A tanfelügyelőség vizsgálata szerint a siralmas eredményt elsősorban a tanárok hozzáállása, a próbavizsgák száma és a tanulók családi háttere okozta – írja a Hírmondó.ro.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemi és főiskolai nyílt napok januárban

Elolvasom

Több mint negyven egyetemi és főiskolai kar tart nyílt napot januárban: ha eddig még nem térképezted fel a képzéseket, itt az idő, hogy begyűjtsd a legfontosabb információkat a szakokról, a kollégiumi elhelyezésről és az ösztöndíj-lehetőségekről! Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat és helyszíneket.

Érettségi-felvételi Eduline

Fontos változás: befellegzett az előrehozott érettséginek

Elolvasom

Megszüntetné az előrehozott érettségit az oktatási államtitkárság. Az új közoktatási törvény tervezetében nem szerepel a 2005-ben bevezetett vizsgatípus, Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős államtitkár az Eduline-nak adott interjújában pedig külön kiemelte: nem tartja jónak, hogy a diákok egyes tantárgyakból akár tizenöt-tizenhat évesen leérettségizhetnek. Idén tavasszal 53 ezren tettek előrehozott érettségit.

Érettségi-felvételi Eduline

Hogyan változik a felvételi pontszámítás 2011-től?

Elolvasom

Kemény versenyre számíthatnak a diákok a 2011-es felvételi időszakban: az egyetemek és főiskolák kevesebb hallgatót vehetnek fel a gazdaságtudományi, bölcsészettudományi és jogi szakokra, ráadásul a pontszámítás rendszere is változik. Sok múlik majd az érettségin, a nyelvvizsgákért, az OKTV-helyezésért és a hátrányos helyzetért azonban kevesebb pont jár.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemi és főiskola nyílt napok december 13-tól 19-ig

Elolvasom

December 15-én startol a 2011-es felvételi időszak: ha az összes információt szeretnéd begyűjteni, mielőtt beírod a kiválasztott képzéseket a jelentkezési lapra, érdemes elmenned az egyetemi és főiskolai nyílt napokra! December 13. és 19. között több mint tizenhárom felsőoktatási intézmény tart tájékoztatókat.

Érettségi-felvételi Eduline

Miről nem szabad elfeledkezned decemberben?

Elolvasom

November 15-én véget ért a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszaka: eddig nyújthatták be jelentkezésüket azok, akik 2011 februárjában szeretnék elkezdeni tanulmányaikat. Jelenleg a jelentkezési adatokat dolgozzák fel, a regisztrációs levelet várhatóan december második felében kapják meg a hallgatók.

Érettségi-felvételi Eduline

Mégis kötelező lesz 2013-tól az emelt szintű érettségi?

Elolvasom

Pokorni Zoltán szerint a fokozatos, megfontolt fejlesztés a jó az oktatásban: az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke így értékelte kedden az MTI-nek, hogy változatlanul marad a felsőoktatási intézményekbe való felvétel egyes szabályainak módosításáról szóló 2010. évi törvény, amelyet a nyáron ellenszavazat nélkül fogadott el az Országgyűlés.

Érettségi-felvételi Eduline

Fontos változások: nulladik év az iskolákban, három nyelv a gimnáziumokban

Elolvasom

Az óvodapedagógusok egyértelmű döntése, hogy a hetedik életév betöltése után a gyermeket be kell íratni az iskolába – mondta Hoffmann Rózsa az m1 Ma Reggel című műsorában. Az oktatásért felelős államtitkár szerint ma még nyolcéves gyerekek is vannak az óvodákban, ez pedig sem a kisebbeknek, sem az iskoláskorúaknak nem jó.

Érettségi-felvételi Eduline

Nehezebb érettségi, szigorúbb szabályok: ilyen lesz az új közoktatási törvény

Elolvasom

Módosítják a tanári bértáblát, öt helyett hat tantárgyból kell majd érettségizni, és tizenhét évre csökkentik a tankötelezettség korhatárát – bemutatta az új közoktatási törvény vitairatát és a pedagógus életpályamodellt az oktatási államtitkárság. Nagy meglepetések nincsenek, a javaslatokat - csakúgy, mint a felsőoktatási törvénytervezet esetében - emailben várja a tárca december 30-ig.

Érettségi-felvételi Eduline

A legjobb gazdasági egyetemek és főiskolák listája

Elolvasom

Többszörösére nőtt a gazdasági képzésre jelentkezők száma az elmúlt években, a hallgatók összesen harminchárom egyetemi és főiskolai kar közül választhatnak. A Felvi rangsora alapján idén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara kapta a legjobb minősítést. Ízelítő a HVG Diploma különszám tartalmából.

1
363 364 365 366 367
376