szerző:
Eduline

Kedd délelőtt a németvizsgákkal folytatódik az őszi érettségi, délután belügyi rendészeti ismeretekből, drámából, mozgóképkultúra és médiaismeretből írásbeliznek az érettségizők.

©

A németérettségi középszinten 180 perces, emelten 240 perces. A középszintű vizsga az Európa Tanács skálája B1 szintjének, az emelt szintű a B2 szintjének felel meg.

Az írásbelin a különböző vizsgarészek értékelése egymástól független, és minden részben csak a célzottan mért készséget értékelik.

Középszinten az olvasott szöveg értésére 60 perc, majd a nyelvhelyességre 30 perc jut. Egy 15 perces szünet után a 30 perces hallott szöveg értése feladat következik, majd a 60 perces íráskészség. Emelt szinten ugyanez a menetrend, de ott a feladatokra sorrendben 70, 50, 30 és 90 perc jut.

Döntés előtt a felvételizők: nyelvvizsga vagy emelt szintű nyelvi érettségi?

Hány pontot szerezhettek a felsőoktatási felvételin, ha ugyanabból az idegen nyelvből emelt szintű érettségit és nyelvvizsgát is tesztek? Jövőre fogok felvételizni, angolból van egy középfokú nyelvvizsgán. Arra gondoltam, hogy angolból emelt szintű érettségire fogok jelentkezni. Megéri így dönteni? Hány pluszpontot kapok majd érte?