szerző:
Eduline

Hány pontot szerezhettek a felsőoktatási felvételin, ha ugyanabból az idegen nyelvből emelt szintű érettségit és nyelvvizsgát is tesztek?

©

Jövőre fogok felvételizni, angolból van egy középfokú nyelvvizsgán. Arra gondoltam, hogy angolból emelt szintű érettségire fogok jelentkezni. Megéri így dönteni? Hány pluszpontot kapok majd érte?

Mindenképpen megéri, mert az emelt szintű érettségiért 50, a középfokú nyelvvizsgáért azonban csak 28 többletpont jár a felvételin. Fontos persze, hogy az emelt szintű érettségiért csak akkor kaptok többletpontokat, ha az adott tárgy a kiválasztott szakon kötelező vagy választható.

Lényeges információ az is, hogy ha ugyanabból az idegen nyelvből nyelvvizsgát és emelt szintű érettségit is tesztek, csak az egyikért - méghozzá a több pontot érő emelt érettségiért - kaptok többletpontot.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

Ilyen lesz a 2018-as egyetemi felvételi: négy fontos dolog, amit már most tudunk

Milyenek lesznek a minimumponthatárok a 2018-as felsőoktatási felvételin? Milyen szakokon teszik kötelezővé egy vagy két tantárgyból az emelt szintű érettségit? És változnak-e a pontszámítási szabályok? A 2018-as felvételi több mint két hónap múlva rajtol, de néhány dolgot már most tudni lehet a szabályokról.