szerző:
Eduline

Szerdán a történelem- és a franciavizsgákkal folytatódik a 2017-es őszi érettségi - a következő hetekben több mint nyolcezren írásbeliznek és szóbeliznek.

©

A történelemérettségi középszintű írásbelije két részből áll. Az első részben rövid kérdésekre kell válaszolni, a másodikban pedig két esszét kell megírni. Mind a két részben 50-50 a maximális pontszám. Az egész feladatsor megoldására pedig összesen 180 perc áll rendelkezésre.

A középszintű franciaérettségi 180 perces, az Európa Tanács skálája B1 szintjének, az emelt szintű a B2 szintjének felel meg. A közép- és az emelt szint közötti különbség az adott téma megközelítési módjában, a szövegek terjedelmében, tartalmi és nyelvi komplexitásában, valamint a feladatok eltérő nehézségi fokában jelenik meg.

A vizsga olvasott szövegértésből, nyelvhelyességből, hallott szöveg értéséből és íráskészségből áll. A nyelvhelyesség és a hallott szöveg értése között 15 perc szünetet kapnak a vizsgázók. 

Puhítottak a szabályokon, ennek örülni fognak a történelemből érettségizők

Lényegében bármelyik középiskolai történelmi atlaszt lehet használni az idei őszi és a 2018-as tavaszi érettségin - legalábbis ez derül ki abból a jogszabálymódosításból, amely kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

Emelt szintű történelem érettségi felkészítő

Online képzés célja: Az előkészítő a 2018 májusi emelt szintű történelem érettségi írásbeli és szóbeli vizsgájára készít fel. | | Tudomány, szociológia, oktatás , Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés