Érettségi-felvételi Czervan Andrea

"Nem volt egyszerű" - diákok az emelt szintű töriérettségiről

Elolvasom

Görög-perzsa csaták, Európai Unió, magyarországi etnikumok, államberendezkedés - ezek voltak az emelt szintű töriérettségi témakörei. Az eduline által megkérdezett diákok szerint a Párizs környéki békék és a Szent István-kori társadalom témát választották a legtöbben az esszéfeladatok közül. A II. világháború sokszor előfordult, a Rákosi- és Kádár-rendszer viszont kimaradt, pedig számítottak rá - utóbbi kettő a középszintű írásbelin került elő.

Érettségi-felvételi Eduline

Történelemérettségi megoldások: esszékérdések

Elolvasom

Itt találjátok a középszintű történelemérettségi esszéfeladatainak megoldását - a javaslatokat a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos érettségi előkészítője dolgozta ki nektek. Köszönjük a történelem érettségi nap támogatását a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának!

Érettségi-felvételi Eduline

Itt van a történelemérettségi megoldása: rövid feladatok

Elolvasom

Tizenegykor ért véget a középszintű történelemérettségi, itt megnézhetitek a feladatsor első részét és a nem hivatalos javítókulcsot. A megoldásokat a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos érettségi előkészítője dolgozta ki nektek. Köszönjük a történelem érettségi nap támogatását a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának!

Érettségi-felvételi Eduline

Töriérettségi: feladatsorok és megoldások elsőként itt!

Elolvasom

Szerdán a történelem kerül sorra: ebből a tantárgyból több mint 89 ezren érettségiznek idén, többségük középszintre jelentkezett. Itt minden fontos infót megtaláltok, folyamatosan figyelemmel követjük az eseményeket, 13 órakor jövünk a megoldásokkal. Köszönjük a történelem érettségi nap támogatását a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának!

Érettségi-felvételi Eduline

Matekérettségi megoldások: a feladatsor második része

Elolvasom

Exponenciális és törtes egyenlet, geometria, halmaz és statisztikai feladat is van a középszintű matekérettségi második felében - itt nézhetitek meg a feladatsort és a matekmindenkinek.hu csapata által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Ha valamelyik megoldási javaslat nem világos, kérdezzetek a tanártól kommentben alul!

1
362 363 364 365 366
410