Közoktatás Eduline

Képek: tankönyvbotránnyal, nagy bejelentésekkel kezdődött az új tanév

Elolvasom

Reggel nyolc órakor megkezdődött a 2011/2012-es tanév. Megtartották a II. Nemzeti Tanévnyitót Lipóton, a kormány rábólintott az új köznevelési (leánykori nevén: közoktatási) törvényre, Hoffmann Rózsa megdorgálta a tankönyvterjesztőknek tartozó önkormányzatokat, az önkormányzati államtitkár bejelentette az iskolák államosítását, Kaposváron megvolt az első - állítólagos - iskolai verekedés. És még csak szeptember elseje van.

Közoktatás Eduline

Ilyen változások jönnek szeptembertől: magasabb tandíj, kevesebb hiányzás

Elolvasom

Több kisebb jogszabályi változás lép életbe a 2011/2012-es tanévben: megszűnik a pedagógusoknál a kéthavi tanítási időkeretre vonatkozó rendelkezés, a óvodai nevelési és iskolai tanév rendjében meg kell határozni a nemzeti összetartozás napjával kapcsolatos megemlékezés időpontját, és emelkedik az alapfokú művészetoktatási intézményekben fizetendő térítési díj felső határa.

Közoktatás Eduline

Elnézte a tanévkezdést Hoffmann Rózsa államtitkársága

Elolvasom

Számítási hiba miatt volt kénytelen visszavonni 2010-es ígéretét az oktatási államtitkárság – tavaly augusztusban még azt jelentették be, hogy a 2010/2011-es lesz az utolsó tanév, amely nem hétfőn kezdődik, és nem pénteken zárul. Idén mégis szeptember elseje, csütörtök lesz az első tanítási nap.

1 2 3 4 5 6 7