szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mennyi hosszú hétvége lesz 2022-ben, és mennyi szombati munkanapon kell dolgozni? Már most összeszedtük a legfontosabb dátumokat.

Bár most még az idei nyári szünet várjuk, és a holnapi kompetenciamérés a részletei a legfontosabbak (ezekről itt írunk le mindent), kiderültek a következő év "legfontosabb dátumai" is - megvan, mikor pihenhetünk egy kicsit többet.

Jövőre három olyan ünnep is lesz, ami megnyújtja a pihenést: 2022-ben húsvétkor is négy, pünkösdkor és karácsonykor pedig három-három napot tölthetünk otthon.

Mivel március 15-e keddre esik, 14-én hétfőn is pihenhetünk, illetve november 1-je is keddre esik, így október 31-én sem kell dolgozni vagy iskolába menni. Ezért cserébe viszont 2022-ben pont ezek miatt lesz egy-egy szombati munkanap. Előbbi esetében március 14-ét március 26-án, utóbbinál pedig október 31-ét október 15-én, szombati napokon kell majd ledolgozni.

Három további ünnepnap nem befolyásolja a többség munkaidő beosztását: 2022-ben május 1. és október 23. vasárnapra, augusztus 20. pedig szombatra esik.

Az idei év hátramaradt szombati munkanapjait, pihenőnapjait és ünnepnapjait itt gyűjtöttük össze.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!