szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meddig kell az első iskolai szünetre várni, és mikor lesznek munkaszüneti napok és hosszú hétvégék az idén, melyik szombatokon kell iskolába menni? Itt az összes dátum.

2021-ben egy négynapos és három háromnapos hétvégének örülhetnek majd a munkába járók - ezek közül a diákokat három érinti -, és csupán egy pihenőnapot kell szombaton ledolgozni. 

Iskolai szünetek

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. március 31. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7. (szerda).

A tanév 2021. június 15-ig tart. Így ha minden jól megy, és nem kell a vírus miatt esetleg kieső napokat nyáron pótolni, akkor június közepén a hagyományos keretek között indulhat meg a vakáció.

Hosszú hétvégék

Az első háromnapos pihenőre márciusig kell várni, ugyanis idén március 15-e hétfőre esik, így a nemzeti ünnep miatt egy nappal hosszabb lesz a hétvége.

Idén nagypéntek április 2-án, húsvét hétfő április 5-én lesz, így ez a két nap is iskolai szünet és munkaszüneti nap lesz, egyben négynapos hétvége.

Augusztus 20. péntekre esik, így augusztus 20-22-ig tart majd az év második háromnapos hétvégéje.

Október 23-a viszont idén szombatra esik, így ott nem kell pihenővel számolni, azonban november 1. hétfő, itt az ünnep miatt egy hétfőt megspórolhatunk. Viszont karácsony és újév is hétvégére esik majd, így ott nem lesznek hosszúhétvégék.

Szombati munkanapok

Szombati munkanap december 11-én lesz, december 24-ért "cserébe" kell dolgozni, illetve iskolába menni.

A közoktatásban a 2020/2021-es év első féléve január 22-ig tart, az iskolák január 31-ig fogják értesíteni a diákokat és a szülőket a félévi eredményekről. Itt találjátok az összes fontos tavaszi dátumot:

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!