Közoktatás Eduline

Büntethető-e a tanárok sértegetése a neten?

Elolvasom

Amerikai jogászok szerint a szövetségi legfelsőbb bíróságnak sürgősen állást kellene foglalnia a középiskolások internetes szólásszabadságának határairól azt követően, hogy ugyanannak az amerikai államnak két különböző fellebbviteli bírósága egyazon napon homlokegyenest ellenkező ítéleteket hozott két csaknem azonos jellegű ügyben.

Közoktatás Edupress

2014-től lesz kötelező az emelt szintű érettségi

Elolvasom

Jóváhagyta november 11-én az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottsága azt a javaslatot, mely szerint 2014-től egy vagy két tárgyból emelt szintű érettségi vizsgát kell tenniük a felsőoktatási intézményekbe felvételiző diákoknak. A bizottság ülésén Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára javaslata mellett igent mondtak arra az indítványra is, mely szerint intézményi javaslat alapján, de a kormány határozhatja meg rendeletében képzési területenként, illetve szakonként a szükséges vizsga szintjét.

Közoktatás Edupress

Az Akadémián írják az Akadémiai törvényt

Elolvasom

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke a szeptember 30-i elnökségi ülés nyomán elsőként az Akadémiai Törvény módosításának helyzetéről adott tájékoztatást október 1-jén. Pálinkás József elmondta, a Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény számos kérdésben idejétmúlttá vált.

1 2