szerző:
Eduline

Betartotta ígéretét az új felsőoktatási törvény ellen tiltakozó Facebook-csoport: a közösségi oldalról bárki letöltheti a jogszabály vitairatának munkapéldányát. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak ma kellene megjelentetnie a tárca honlapján a tervezetet.

„Megígértük. A felsőoktatási törvény módosításának nem nyilvános koncepciója. Köszönjük a minisztériumnak, hogy húzza az időt, megkonzultáljuk nélkülük is... 4 vizsgaalkalom, 10%-osra csökkentett hallgatói érdekképviselet, 2 emelt érettségi.. olvassátok, terjesszétek! NEM HAGYJUK!” – áll a „Tiltakozunk a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen” elnevezésű Facebook-csoport oldalán, ahonnan bárki letöltheti az új felsőoktatási törvény vitairatát. 

Időközben 36 ezerre emelkedett a támogatók száma. Az oldalon közzétett bejegyzések szerint az október 22-én létrehozott csoportnak több mint 19 ezer budapesti támogatója van, de a vidéki egyetemvárosokból – többek között Miskolcról, Debrecenből, Szegedről és Győrből – is több ezren csatlakoztak a tiltakozókhoz.

eduline